Európai díjra jelölik az állatkert közönségprogramját

Forrás: turizmus.com

 2020. április 01. 16:03

Vállalati kategóriában a Fővárosi Állat- és Növénykert képviseli Magyarországot az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díj nemzetközi döntőjében.

Az állatkert kilencnapos közönségprogramját a Környezetvédelmi Gyártók és Szolgáltatók Szövetsége választotta a vállalati kategória legjobbjának a „Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemeted!” szlogennel megvalósított akciók közül – közölte az MTI. A szövetség az Információs és Technológiai Minisztérium támogatásával az Európai Hulladékcsökkentési Hét nemzeti koordinátori feladatait is ellátta.

Nagyra értékelték az állatkert kilencnapos közönségprogamját

Fotó: Pixabay

A Fővárosi Állat- és Növénykert által szervezett, november 16-tól 24-ig tartó rendezvényen a kert szokásos látnivalóin és élményein felül a hulladékcsökkentéssel és a hulladékok hasznosításával kapcsolatos programokkal várták az érdeklődőket. Mindegyik programelem bemutatta a felelős és cselekvő létezés lehetőségét és módszereit, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a hulladék keletkezése megelőzhető, csökkenthető, a hulladék újrahasznosítható és használható.A hazai elismerés azt jelenti, hogy vállalati kategóriában a Fővárosi Állat- és Növénykert programja képviseli Magyarországot az európai mezőnyben. Az összeurópai díjakról a jelölések alapján várhatóan nyáron dönt a nemzetközi zsűri.