Európa tíz legjobb úti célja között ajánlják Veszprém városát

Forrás: turizmus.com

 2023. február 13. 09:56

London előtt és Essen mögött Veszprém az előkelő 7. helyezést nyerte el a European Best Destinations 2023 versenyében, továbbá az első helyen szerepel Európa legjobb családbarát városi desztinációi között.

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 turisztikai desztinációja a European Best Destination közönségszavazáson, hogy a utazók véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre.  A megmérettetésen 2019-ben Budapest, 2020-ban pedig Hévíz képviselte hazánkat.

Veszprém jelentős kulturális vonzereje, a város történelmi örökségének gazdagsága, továbbá a 2023-as évre elnyert Európa Kulturális Fővárosa cím már feltette „a királynék városát” az egyedi európai desztinációk térképére. A város nemzetközi népszerűségét tovább erősíti  a European Best Destinations 2023 megmérettetésen elért kitűnő eredmény – értékelte a helyezést a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

A jeles versenyben már a részvétel is nagy jelentőségű Veszprém számára, hiszen olyan népszerű desztinációkkal szállt ringbe, mint London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága.

A hazai voksokon kívül sok szavazat érkezett angol, amerikai, francia és ír utazóktól is Veszprémre

Fotó: europeanbestdestinations.com

A február 10-én lezárult „European Best Destination 2023” szavazás során több mint 700 000 szavazat érkezett, 178 országból, Európa legjobb úti céljaira.

Veszprémre a hazai voksokon túl sok szavazat érkezett angol, amerikai, francia és ír utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a város előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is – írták.

A szavazás lezártával 2023-ban Veszprém büszkén viselheti a European Best Destinations megtisztelő címet valamint a „Best Family City Breaks in Europe #1”  kitüntető helyezést is, azaz Európa legjobb családbarát városi desztinációja.

Európa 10 legjobb úti célja 2023-ban:

  1. Varsó, Lengyelország
  2. Athén, Görögország
  3. Maribor, Szlovénia
  4. Bécs, Ausztria
  5. Cittadella, Olaszország
  6. Essen, Németország
  7. Veszprém, Magyarország
  8. London, Nagy-Britannia
  9. Grenoble, Franciaország
  10. Mannheim, Németország

A teljes lista ezen az oldalon érhető el.