Tájházvezetők munkáját ismerték el a Skanzenben

Forrás: turizmus.com

 2024. április 17. 12:47

Az Év Tájházvezetője elismerés, valamint a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjának átadására került sor a hétvégén Szentendrén, a Skanzenben.

A tájházak ügyéért hosszabb időszakon keresztül végzett kitartó és elkötelezett munkát kétévente ismeri el a Tájházszövetség a szervezet alapító ügyvezető elnökére emlékezve. 2024-ben a Szablyár Péter Emlékplakettel ifj. Kovács Gézának, a Tiszadadai Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház vezetőjének munkáját ismerte el a szakmai szervezet.

A Tájházszövetség a színvonalas, példamutató tájházvezetői munka elismerésére 2009-ben alapította Az Év Tájházvezetője díjat, melyet évente egy alkalommal ad át. 2024-ben az elnökség a díjat Pats Krisztinának, az újbarki Német Nemzetiségi Tájház vezetőjének ítélte oda.

Tájházvezetőket díjaztak a Skanzenben

Fotó: Skanzen Press

Az elismerések átadására a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége 2024. április 13-i, szentendrei éves közgyűlésén került sor. A díjakat dr. Bereczki Ibolya elnök, Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnök, valamint dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi múzeum Főigazgatója adta át.