Év végén is felfrissülhetünk az Adria gyógyparadicsomában

Forrás: turizmus.com

 2022. december 15. 14:41

A tiszta tengeri levegő, a napsütés és az enyhe mediterrán éghajlat terápiás hatására épülő gyógyturizmus évszázados hagyományokra tekint vissza az Opatija Riviérán. Az itt kínált kezelések főként a civilizációs betegségek enyhülését, a testi-lelki regenerálódást szolgálják.

A modernizációval együtt járó civilizációs ártalmak miatt egyre többen szenvednek a stressz tüneteitől, alvászavaroktól vagy allergiás, asztmás betegségektől. Az Opatija Rivierán 120 évvel ezelőtt kialakult gyógyközpontok éppen ezekre a problémákra kínálnak megoldást a sós tengeri levegő és az 1400 méter magas Učka felől érkező hegyi levegő kombinációjának, illetve az enyhe mediterrán klímának köszönhetően. Az itteni, negatív ionokban gazdag levegő gyulladáscsökkentő hatással bír, fokozza az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert, elősegíti a mély alvást, az egészséges emésztést, élénkíti a sejtek anyagcseréjét, jót tesz a lelki egészségnek, és összességében hozzájárul az általános jó közérzethez.


Frissítő kényeztetés

A Kvarner-öböl fővárosában, Opatijában (régi nevén Abbáziában) a szálláshelyek hagyományosan nagy hangsúlyt helyeznek a gyógy- és wellness-szolgáltatásokra. Az elegáns történelmi szállodáiról ismert Liburnia Hotels & Villas hotellánc is többféle kényeztető csomagot ajánl az óév lezárásához, az új év nyitányához.

Különleges „Wellness & Gourmet” ajánlatuk pihentető elvonulásra hív a Hotel Ambasador vagy a szecessziós Hotel Palace Bellevue wellness- és kulináris oázisaiba. A hároméjszakás program feszültségoldó, regeneráló és szépítő kezeléseket, gasztronómiai élményeket egyaránt tartogat a testi-lelki felfrissülésre érkezőknek.

A Hotel Ambasador wellnessoázisa

Fotó: Liburnia Hotels

A „Gemology SPA Experience” ajánlat ugyancsak a Hotel Ambasador vendégeinek szól. A csomag része a gintonikkal kísért VIP-üdvözlet, a prémium szoba felejthetetlen kilátással a Kvarner-öbölre és az extravagáns privát SPA-élmény, amely a testpeeling és a luxus drágakőmasszázs mellett egy pohár pezsgőt és egy apró édes meglepetést is tartogat. A vendégek a fűtött tengervizes beltéri medencét és a SPA-zónát (finn szauna, törökfürdő, jégkút, fűtött pihenőágyak, hétszemélyes pezsgőfürdő) ugyancsak korlátlanul használhatják.


Télen is aktívan

A mediterrán öböl mikroklímájának köszönhetően az itt töltött idő már önmagában is gyógyító hatású, de a testi és lelki regenerálódást aktív programokkal is érdemes kiegészíteni. Ehhez minden rendelkezésre áll az Active Healthy Hotel Istrában, amely különleges együttműködést alakított ki a Thalassotherapia Opatija orvosi és wellnessklinikával, így a szálloda vendégei orvosi konzultációt és átfogó orvosi vizsgálatot is igényelhetnek.

A fűtött tengervizes medencével rendelkező hotel fekvése, fitnesz- és wellness-lehetőségei – például a szobai fitneszeszközök vagy az olyan aktív programok, mint a jóga és a Fit Pilates – mind az aktív kikapcsolódást, a regenerációt szolgálják. Szintén az egészséges életmód jegyében állították össze a hotel gasztronómiai kínálatát: a méregtelenítő reggelitől az anyagcserét és a tápanyagok felszívódását segítő, antioxidánsokban gazdag vacsoráig sokféle gyógyító fogás közül lehet válogatni.

Télen is egészséges a futás

Fotó: Liburnia Hotels

Az év végi feltöltődést gyaloglással, futással, nordic walkinggal is ki lehet egészíteni a hosszú tengerparti sétányon vagy a közeli Učka Natúrpark kijelölt útvonalain. A tenger legelszántabb szerelmesei pedig a Slatina strandon minden vasárnap kipróbálhatják a téli úszást: az egészséges felnőtteknek ajánlott sport erősíti az immunrendszert, endorfint termel, kalóriát éget, és növeli a libidót. (X)

Kapcsolódó cikkek