Évente 8 milliárd forintot költenek nálunk fogászati kezelésekre a norvégok

Forrás: turizmus.com

 2015. január 27. 15:01

Januárban ránk figyelt Észak-Európa: Oslóban a magyar fogklinikák, Helsinkiben a kürtőskalács volt a sláger. A térségből átlagosan heti 70 közvetlen légi járattal érhető el Budapest.

Második alkalommal vett rész a Magyar Turizmus Zrt. a január 9-11. között megrendezett osloi „Reiselivsmesse" utazási kiállításon. Az MT Zrt. mellett a Hungarospa, a Robinson Tours és a Club Holiday utazási iroda, valamint az EuroDental magyar-norvég fogklinika képviselte a magyarországi turisztikai kínálatot. A stand attrakciójaként magyar Pick szalámit kóstolhattak az érdeklődők. Fogászati turizmus tekintetében Norvégia hazánk egyik jelentős küldőországa. Az Aftenposten c. norvég napilap 2014-es számítása szerint évente ötezernél több norvég páciens vesz igénybe Magyarországon fogászati kezelést, mintegy 200 millió norvég korona (8 milliárd forint) értékben. Ennek is köszönhetően az MT Zrt. standja mellett még három hazai fogklinika is önálló standdal vett részt a vásáron.

 

Január 15-18. között zajlott Helsinkiben a „MATKA" utazási kiállítás, amely Észak-Európa leglátogatottabb turisztikai vására. A Messukeskus vásárközpont rendezvénye harminc éves múltra tekint vissza, népszerűsége azóta is töretlen: idén is 69 ezer látogató volt kíváncsi a turisztikai ajánlatokra. A magyarországi kínálatot az MT Zrt. standján a Hunguest Hotels és a Robinson Tours mellett több magyar kiállító prospektus anyaggal képviselte. A kiállítás egyik legnépszerűbb attrakciója a magyar standon készülő kürtöskalács volt, amelyért nyitástól zárásig sorban álltak a látogatók.

Észak-Európa (Finnország, a skandináv országok és a balti köztársaságok) hazánk egyik legnagyobb és legbiztosabb utazási piaca. Átlagosan heti 70 közvetlen légi járattal 9 város 10 repülőteréről érhető el Budapest. 2013-ban a KSH adatai szerint az Észak-Európából érkező vendégek 786 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ennek 90%-át szállodákban.