Évi 300 ezer euró a bécsi klubkultúra felvirágoztatására

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 08. 17:00

A klubbizottság megbizatása öt évre szól és 1,5 millió euróból gazdálkodhat. Független szervezetként tanácsadással, workshopokkal, kommunikációs kampányokkal és kapcsolatépítéssel segíti Bécs éjszakai életének minden résztvevőjét.

„Bécs sokszínű és folyamatosan bővülő klubkultúrával, rendezvény- és koncerthelyszínekkel rendelkezik. Szeretnénk, ha ez a terület is jobban láthatóvá válna a város idegenforgalmában – mint vonzó turisztikai attrakció, illetve gazdasági tényező.

A Vienna Club Commission feladata, hogy legjobb tudása szerint támogassa a bécsi klubok üzemeltetőit, illetve gazdaságilag pozícionálja az iparágat" - indokolta a döntést Peter Hanke, Bécs gazdasági tanácsnoka.

Koncert egy bécsi lokálban a pandémia előtt

Fotó: Eurocomm-PR / Mario Lang

 

Az elképzelések szerint a Vienna Club Commission a klubkultúrára vonatkozó minden kérdésben olyan megbízható partnerként funkcionál majd a politika és a közigazgatás számára, amely rálát a területet érintő kérdésekre, illetve képes az őket érintő témákban kommunikálni a résztvevőkkel - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A bizottság minden rendezvényszervezőt és koncerthelyszínt kiszolgál, vagyis az erősen profitorientált résztvevők mellett azokat is, akik a feltörekvő vagy a mainstreamtől eltérő műfajoknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget – függetlenül az anyagi sikertől vagy társadalmi népszerűségtől. A cél, hogy a Vienna Club Commission a klubszcéna minden egyes résztvevője számára elérhető, független szervezet legyen, kompetens tanácsadással és innovatív tudásátadással.

A Vienna Club Commission 2022-ben kezdi meg a munkáját, költségvetése évi 300 ezer euró öt éven keresztül. A bizottságot a Bécsi Városháza gazdasági, kulturális és oktatási ügycsoportjai finanszírozzák a tevékenységének megfelelő arányban.