Évzáró szakmai találkozó a balatoni régióban

 2013. december 12. 18:09

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) 2013. december 11-én a Rádpusztai Csárda és Szabadidő Centrumban tartotta évzáró rendezvényét szakmai partneri részére.

Az eseményen Fekete Zoltán, Rádpuszta tulajdonosa köszöntötte a vendégeket, Varga-Dani Barbara, a Balatoni RMI igazgatója pedig röviden bemutatta és értékelte a 2013. évi jelentősebb akciókat és sikeres kampányokat. Pörneki Anikó zenés karácsonyi műsorát követően a régió turisztikai szolgáltatói és szervezetei, valamint a települések képviselői karácsonyi hangulatú vacsora keretében vitathatták meg tapasztalataikat és jövő évi terveiket. A szakemberek, vezetett pincelátogatás és borkóstoló során ismerhették meg a teljesen új Magyar Borok Pincéjét.

 

A KSH legfrissebb adatai szerint az idei év első tíz hónapjában 1,23 millió vendég összesen 4,24 millió vendégéjszakát töltött el a Balaton régió kereskedelmi szálláshelyein, ami 3,6%,-os vendégszám és 3,3%-os vendégéjszaka-szám növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.