Ezek a külföldi látogatók kedvenc úti céljai Németországban

Forrás: turizmus.com

 2021. október 27. 16:57

Idén is több mint 14 ezer külföldi látogató szavazott Németország különösen kiemelkedő turisztikai desztinációira január és július között. Az előző év győztese, a Miniatur Wunderland Hamburg idén már egyhuzamban negyedszer kapta a legtöbb szavazatot.

www.germany.travel weboldal látogatói immár 2012. óta nevezhetik meg ezen akció keretein belül egy szabadszavas mezőben a szerintük különösen kiemelkedő turisztikai desztinációkat. A DZT ebből alakítja ki a Top 100-as lista helyezéseit - közölte a turisztikai hivatal.

A nyertes Miniatur Wunderland Hamburg mellett az Europa-Park Rust szabadidőpark (2. helyezett) és a Neuschwanstein-kastély (3. helyezett) szintén megerősítették előző évben elért pozíciójukat. A további látványosságok, amelyek 2021-ben az első tíz között végeztek: Phantasialand Brühl, Rothenburg ob der Tauber, a Romantikus útvonal, a történelmi Drezda, Berlin, a Fekete-erdő Nemzeti Park és a Rothenburg Kriminalisztikai Múzeum.

hamburgminiatur

A Miniatur Wunderland Hamburg modellvasútpark 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, s azóta a világ legnagyobb modellparkjává vált

Fotó: DZT

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint „a felmérésben résztvevők nagy érdeklődése is alátámasztja, hogy az úti cél Németország márka és turisztikai partnerei a krízis időszakában is megőrizték vonzerejüket és stabil értéküket. Az ügyfelek szavazata autentikus képet fest számunkra a különösen kedvelt és keresett turisztikai célokról. A németországi turisztikai partnereink számára a helyezések minőségi tanúsítványt jelentenek, amelyet felhasználnak nemzetközi marketingjükben.”

Az online felmérés összesített eredménye megtalálható a DZT weboldalán.

Ebben az évben a DZT kategóriákba rendezte az eredményeket. A városok kategóriájában Rothenburg ob der Tauber, Drezda és Berlin végzett az élen, míg az élményvilágok közül a három legnépszerűbb a Miniatur Wunderland Hamburg, Haus Meissen élményvilág és az Erding termálfürdő lett. A szabadidő- és vadasparkok kategóriában a Europa-Park Rust, a Phantasialand Brühl és a Ravensburger Spieleland szabadidőpark végzett az élen. A múzeumok közül a legkedveltebbek a Rothenburg ob der Tauber Kriminalisztikai Múzeum, Deutsches Spionagemuseum (Német Kémmúzeum) és a Múzeumsziget Berlin.

A legkedveltebb karácsonyi vásárok közé tartozik Rothenburg ob der Tauber, Nürnberg és München adventi fogataga. A legnépszerűbb természeti fénypontok a Rügen-sziget, a Boden-tó a Mainau-szigettel és az UNESCO-világörökséggel, Reichenau-kolostorszigettel, és a Mosel-völgy. A nemzeti parkok közül az első három helyezett a Fekete-erdő, a Berchtesgaden és a Szász Svájc Nemzeti Park, míg a kastélyok és várak közül a három kedvenc Neuschwanstein-kastély, Heidelberg-kastély és az Eltz-vár lett.