Ezek az idei év kedvenc városai a világutazók szerint

Forrás: turizmus.com

 2020. október 16. 10:11

A Conde Nast Traveller immár 33. alkalommal állította össze a világ legkedveltebb városainak listáját. A népszerű utazási magazin olvasóinak szavazatai alapján két listát készítettek: az egyik a legnépszerűbb világvárosokat, a másik a kedvenc „nemzetközi kisvárosokat" sorolja fel.

A nemzetközi „kisvárosok" listája

10. Edinburgh, Skócia

9. Firenze

8. Victoria, British Columbia, Kanada

7. Siena

6. Salzburg

5. Valletta, Málta

4. Monte Carlo, Monaco

3. Mérida, Mexikó

2. Chiang Mai, Thaiföld

1. San Miguel de Allende, Mexikó

Az idei év legnépszerűbb kisvárosainak listáját a mexikói San Miguel de Allende vezeti

Fotó: 123rf

Máltai kommentár

A felmérés eredményéhez kapcsolódva közleményt adott ki a Máltai Turisztikai Hivatal. Ebben leírják, hogy az eredményeket kísérő rövid leírásban Vallettát több szempontból is dicsérettel illették barokk építészeti szépségeiért és azért a tényért, mert 2018-ban Európa Kulturális Fővárosa lehetett. Kiemelték a máltai fővárosban kínált szállás-, gasztronómiai és városnézési lehetőségeket is. Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter hangsúlyozta az elismerés jelentőségét. Málta számára mindig megtiszteltetés, amikor elismerést kap egy ilyen rangos folyóirat olvasóitól. De az idei sajátos körülmények még különlegesebbé teszik, mivel ez azt bizonyítja, hogy minden kihívás ellenére Valletta és Málta továbbra is ott szerepel az utazóközönség gondolataiban és ez jót tesz a desztinációnak.

Johann Buttigieg, a Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója hozzátette, hogy az MTA folyamatos erőfeszítései, amelynek célja Málta népszerűségének fenntartása a sziget legfontosabb turisztikai küldőpiacain, meghozza gyümölcsét. Az, hogy Málta a világranglista kiemelkedő helyén szerepelt, a hivatal és az ország felé tükrözi a tényleges utazók, a jövő potenciális vendégeinek véleményét. Remélhetőleg sokuk nemsokára személyesen is megtapasztalhatja Málta valós szépségeit és vendégszeretetét.

 

A legjobb nagyvárosok

10. Lisszabon

9. Koppenhága

8. Helsinki

7. Porto

6. Tokió

5. Bécs

4. Sydney

3. Singapore

2. Lyon

1. Kyoto

Kyoto, a Byodo-in buddhista templom, amely az UNESCO Világörökség része

Fotó: 123rf

A Conde Nast Traveller olvasói által kiválasztott városokról itt lehet bővebben olvasni.