Ezek lettek a világ legjobb turisztikai kisfilmjei 2021-ben

Forrás: turizmus.com

 2021. december 03. 14:01

December 3-án Valenciában kihirdették a Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál nyerteseit. A városok filmjei között Vilnius, Kitzbühel és Klagenfurt végzett az első három helyen, az országok között pedig Litvánia, Szlovénia és Dánia diadalmaskodott turisztikai videójával.

A díjakat idén is a Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (CIFFT) ítélte oda. Idén 90 országból több mint 3300 pályamű indult a CIFFT turisztikai filmfesztiváljain, ezek nyerteseiből állítottak össze egy listát, amelyből végül a  "turisztikai Oscar-díjként" is ismert elismerések kikerültek.

A díjazottakat a CIFFT igazgatója, Alexander V. Kammel jelentette be Valencia ikonikus történelmi, művészeti és kulturális helyszínein. A verseny 33 éve alatt ez volt az első alkalom, hogy a díjátadót a spanyol városban tartották a filmszemle szülővárosa, Bécs helyett.

valencia_123rf

Az idei díjátadó helyszíne Valencia volt

Fotó: 123rf.com

A CIFFT hat tematikus kategóriában hirdetett győztest a világ legjobb turisztikai filmjei között: desztinációk (város, régió és ország), turisztikai szolgáltatások, turisztikai termékek és független utazási videók.

 

A világ legjobb turisztikai filmjei 2021-ben

A városok kategóriában az első helyezést a "Vilnius: amazing wherever you think it is" (Litvánia) film nyerte, a második helyezést a "Kitzbühel 365 - NEW Worlds, NEW Cosms, NEW Wonders" (Ausztria) kapta, harmadik helyen pedig a "Klagenfurt: Everything possible, but nothing necessary" (Ausztria) végzett.


A régiók kategóriában a "Seek Different" (Ausztrália) nyert, a második helyezett "South Australia: hear it, touch it, see it to believe it" (Ausztrália) lett, a harmadik helyezett pedig a "Chasing Lines" (Dél-Afrika) lett.

Az országok kategóriában "Lithuania: Discover Colours You Never Knew Existed" (Litvánia) végzett az első helyen, második a "Time to #stayhome. Turn to nature and dream" (Szlovénia) lett, míg a "Much more than "just" Denmark" (Dánia) a 3. helyezést kapta.


A világ legjobb turisztikai szolgáltatásait népszerűsítő filmeket a "The Perfect Proposal" (Görögország) vezeti, melyet a második helyen a "Prayer" követ Japánból, harmadik helyen pedig a szintén Japánban készült “Inspiration and Comfort - Timeless Yukiguni” végzett.

A turisztikai termékekre összpontosító kategóriában a "Follow your instinct" (Spanyolország) nyert, a "Wine Tales" (Olaszország) végzett a második helyen és a "Jane Meets Madrid" (Spanyolország) lett a harmadik helyezett. Végül, de nem utolsósorban, a legjobb független filmes által készített turisztikai film a "Two Deaf Travellers" (Egyesült Királyság) lett.

Az összes nyertes kisfilmet ezen a linken lehet megtekinteni, kategóriákra bontva.