Ezeket a neveket kaphatja Bükfürdő új városrészközpontja

Forrás: turizmus.com

 2022. május 16. 09:44

Hamarosan hivatalosan is nevet kap Bükfürdő új, 2,4 milliárd forintból épülő városrészközpontja, ahová több mint háromszor annyi fát ültetnek, mint amennyit ki kellett vágni a térkialakítás miatt.

Épül már fél éve Bükfürdő városrészközpontja és a látványos építkezés impozáns végeredménye hamarosan nevet kap. Bük önkormányzatának képviselő-testülete két névvariációt terjesztett fel a Földrajzinév-bizottságnak, a Fő tér és a Termál tér elnevezéseket.

A bizottság várhatóan néhány hónap alatt véleményez, aztán határoz a képviselő-testület a tér elnevezéséről.

Az online visszajelzések alapján a Termál tér tetszik a helyieknek jobban, bár sokan érvelnek a Fő tér mellett is. Az előbbi mellett szóló érv a „nemzetköziség”, vagyis az, hogy a sok külföldi vendég számára is egyszerűbben használható név, kifejezés.

Az épülő új városrészközpontba 210 előnevelt faegyedet telepítenek

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

Amíg válasz születik a névkérdésre, addig sem áll a munka, földbe kerül a  süllyesztett automata öntözőrendszer, amely a telepítendő növények egyedi igényeinek megfelelően biztosítja a vízellátást.

Lesz mit öntözni, hiszen az építkezés miatt kivágott 66 fa pótlásáról gondoskodnak: a területen 210 előnevelt faegyedet telepítenek, azok hamar árnyékot adnak majd az új városrészközpontban, legyen az Termál tér vagy Fő tér.