Ezeket a programokat kínálja Győr az Idegenvezetők Világnapján

Forrás: turizmus.com

 2023. február 13. 14:13

Az Idegenvezetők Világnapja (International Tourist Guide Day) alkalmából február 26-án az idén 10 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői egymást váltva vezetik a sétát, és sok érdekes, eddig soha nem mesélt történeteket mesélnek az érdeklődőknek.

A hagyományos szezonnyitó turisztikai programot 1985 óta számos országban megünneplik február utolsó vasárnapján, amikor az idegenvezetők betekintést engednek munkájukba és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket.

A győri tematikus városnéző séták megálmodója, idegenvezető, cégvezető, Csobayné Pintér Éva lesz a séta házigazdája, aki csapatával (Csobay Dániel, Csobay József, Faragó Szilvia és Kauker Bálint) vár minden érdelkődőt, aki a várost jobban szeretné megismerni.

A séták során arra is lesz lehetőség, hogy a házigazda időnként átengedje a mikrofonját azoknak a kiválasztott jelentkezőknek, akik szeretnék kipróbálni magukat idegenvezetőként.

Újra lesz Staféta-séta Győrben, az Idegenvezetők Világnapján

Fotó: gyeregyorbe.hu

Az alábbi ingyenes programokra lehet regisztrálni február 16-ig:

1-es program 13:30-14:00: Látogatás a győri Herendi Porcelán üzletben, tárlatvezetéssel

2-es program 14:00-14:30: Látogatás a győri Herendi Porcelán üzletben, tárlatvezetéssel

3-as program 14:30-16:30: 9. Staféta-séta és 2. Szerepcsere-séta az Idegenvezetők Világnapján

Ezen a programon érdekes történeteken keresztül az idegenvezetők munkájába is betekintést nyerhetnek a vendégek a város értékein kívül.

A sétaprogram része a 2. Szerepcsere-séta, amin „vendég” idegenvezetők is bemutatkoznak. (A séta tervezett időtartama: 120 perc; találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop)

 

Az érdeklődők bejelentkezését a programra 2023. február 16-ig várják a Gyere Győrbe weboldalon, illetve az idegenvezetes.gyor@gmail.com e-mail-címen.

A szervezők lehetőséget biztosítanak érzékenyítő programként a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete tagjai számára is a programon történő részvételre.

A jelentkezők játékon is részt vehetnek. A kvízjáték nyereményeit a turisztikai szakma résztvevői, több szakmai partner ajánlotta fel.