Ezer embert zárnak be október 27-én! Hogy mi volt a bűnük?

Forrás: turizmus.com

 2017. október 18. 20:32

Elhanyagolták a családjukat, barátaikat, és nem szórakoztak már régóta. De a Szabadulószobák éjszakáján mindezt jóvátehetik.
Ahogy az elmúlt három évben, úgy idén is egy napon – október 27-én – országszerte több tucat szabadulószoba várja (és zárja be) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra. A rendezvényhez csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel várják az érdeklődőket.

Hét évvel ezelőtt elsőként a magyar piacon jelentek meg a furfangos szobák, és mi sem bizonyítja jobban a játék térhódítását és Magyarország elsőségét, mint hogy idén már világbajnokságot is szerveztek a szabadulós játék kedvelőinek, természetesen Budapesten.

„A játékot pszichológusok kifejezetten ajánlják tinédzser korú gyerekeknek (van már szabadulószobás napközis tábor is), és mára már cégek is alkalmazzák ezt a játékot állásra jelentkezők tesztelésére, miszerint a szabadulós játék közben könnyedén fellelhetőek az egyes játékosok jellemvonásai” – mondta Pattantyús Ádám, a Szabadulószobák éjszakájának főszervezője.

Több mint 100 ilyen szoba működik már Magyarországon, zömében Budapesten, de vidéken is számos vállalkozás él és virul, több mint 10 vidéki városban, sőt lassan már nincs olyan nemzetközi nagyváros, ahol ne lehetne a nagyvilágban kicsit játékosan nyomozni.

„Ha megvizsgáljuk a legnagyobb, utazással kapcsolatos ajánlót és kritikákat megjelentető honlapot, ahol az emberek értékelik a programokat is, melyeket kipróbáltak, kivétel nélkül a szabadulós játékok dominálnak. Hazánkban például a szórakoztató és játékos kikapcsolódási lehetőségek kategóriájában az első 20-ban 14(!) szabadulós játék található, sőt az első három vezető pozícióban kizárólag szabadulószobák vannak. Több ezer ember véleménye nem lehet véletlen” – vallja a főszervező.

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője.

A rendezvényhez csatlakozott szabadulószobák listája: www.szabaduloszobak.hu

 

Kapcsolódó cikkek