Ezer kisgyerek reklámozhatja a Balatont

Forrás: turizmus.com

 2016. október 24. 12:05

A Nyitott Balaton rendezvénysorozat szervezői most a helyi kisgyerekek és szüleik segítségét kérik, hogy osszák meg a tó mellé üdülni érkező családokkal azokat a játszótereket, kisebb kirándulóhelyeket, kilátókat, ahová szívesen járnak.

„Szeretsz anyu, apu telefonjával, fényképezőgépével fotózni? Szereted a Balatont? Tudsz egy klassz játszóteret, tisztást, kilátót, amelyet érdemes másoknak is megmutatni? Van  olyan kedvenc kirándulóhelyed, amelyet érdemes megmutatni azoknak a turistáknak, akik kisebb gyerekkel érkeznek az őszi Balaton partjára? Ha igen, küldd be saját fotóidat" – olvasható abban a felhívásban, amelyet a szervezők tettek közé.

A fotók beküldésének egyetlen feltétele van. Szerepeljen rajta egy mesefigura, baba, esetleg kismackó is. A gyerekeket azzal szeretnék inspirálni az akcióban való részvétel, hogy ezer  Lego és Playmobil figurát is kiosztanak a kicsik között. Ők akár ezekkel is fotózkodhatnak – mondta Fekete Tamás, Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

 

A pályaműveket a Nyitott Balaton közösségi oldalain osztják majd meg, a legjobb fotó készítőjének díja az lesz, hogy Füred kapitány, a helyi mesehős, egy Jaguar luxusautóval elhozza az egész családot a  fővárosi Mikulásgyárba, amely ma már nem csak a legnagyobb karitatív akció télen, de komoly turisztikai látványosság is.

A képeket november 1. éjfélig várják a nyitottbalaton@balatontdm.hu e-mail címen.

Az akciót nemzetközi tapasztalatok alapján dolgozták ki. A legismertebb ilyen eseményt Andrew Whyte,  egy angol fotóművész szervezte – mondta Éskovács Péter, a kampány kreatív tanácsadója.