Ezüst fokozat a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központnak

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. április 19. 19:39

A legismertebb európai Kína-kutató intézet, a Chinese Outbound Travel Research Institute (COTRI) általános teljesítmény kategóriában a Chinese Tourist Welcome Award díj ezüst fokozatával ismerte el a Magyar Turizmus Zrt. keretei között működő Kína–KKE Turisztikai Koordinációs Központ munkáját.

Az elismerést Kovacsics Iván, a Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviselője vette át a pekingi COTTM turisztikai kiállításon április 13-án.

A Chinese Tourist Welcome díjra olyan állami és privát turisztikai profilú szervezetek, vállalatok pályázhatnak, amelyek jelentős eredményeket tudnak felmutatni a kínai turisták fogadása és kiszolgálása területén. A 2004 óta kiosztott CTW-díj mind Kínában, mind a világ többi részén a kiemelkedő minőséget jelzi, jelentős figyelmet kap mind a nyomtatott, mind pedig az elektronikus sajtóban. A beérkező pályázatokat minden évben – kínai szakértőket is felvonultató – nemzetközi zsűri értékeli, a díjakat termékfejlesztés és innováció, Internet/média, a szolgáltatások minősége, marketing valamint általános teljesítmény kategóriában ítéli meg.

A Kína–KKE Turisztikai Koordinációs Központ Kína és 16 kelet-és közép-európai ország turisztikai kapcsolatainak élénkítéséért felelős kormányzati szintű kezdeményezés, amely a KKE régiót, mint egységes turisztikai desztinációt népszerűsíti a világ legjelentősebb turisztikai piacán: a Kínai Népköztársaságban.

A központ legutóbb az Utazás 2016 kiállítás alkalmával szervezett közös promóciót Kína – az idei kiállítás szakmai díszvendége – és a vele együttműködő 16 kelet-közép-európai ország számára. A kiállítás China Information Day szakmai konferenciáján mutatták be azokat az eredményeket, amelyeket a kínai turisták igényeihez igazodó közép- és kelet európai turisztikai útvonalak és termékek fejlesztésében értek el.

Kína a világ legnagyobb kiutazó piaca, a 120 millió kínai turista 2015-ben mintegy 229 milliárd dollárt költött el külföldi utazásai során. Az Európába látogató turisták egyre nagyobb hányada választja a kelet-és közép-európai országokat. 2015-ben Magyarországon összesen 223 029 kínai vendégéjszakát regisztráltak, 139 százalékkal többet, mint az előző évben.