Fauszoda nyílhat jövő nyáron a Rómain

Forrás: turizmus.com

 2019. június 22. 13:41

Kutyás fürdőhely pedig a Hajógyári szigeten. Minderről Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete szavazott legutóbbi ülésén.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Fővárosi Önkormányzat felkérésének eleget téve, az Óbuda- Békásmegyer Városfejlesztő Kft. megvizsgálta a Római-parton kialakítandó szabadstrand engedélyezésével kapcsolatos jogszabályi előírásokat és kidolgozta a lehetséges létesítési és üzemeltetési feltételeket.

A Városfejlesztő Kft. előkészítő koncepciója szerint a fürdőhely végleges kialakítására tervező (építész, tájépítész) bevonása indokolt közösségi tervezés keretében. Ezt megelőzően egy ötletpályázat lebonyolítását javasolják, ami egyrészt megalapozhatja a tervezési programot, másrészt megkezdi a projekt társadalmasítását. (Az ötletpályázat tervezett befejezése 2019. szeptember-október.)

 

Szabadstrand és közösségi tér

Fauszoda: előzetes koncepcióterv

Fotó: Hello Wood

Bús Balázs polgármester javaslatára az önkormányzat – a kerületben és nemzetközileg is számos projekttel bizonyított – Hello Wood csapatától szakmai véleményt és egy lehetséges koncepcióterv elkészítését kérte a szabadstrand kialakításához kapcsolódóan egy olyan vízparti közösségi tér megalkotásáról, amely már számos vízparti helyen sikert aratott.

Az úgynevezett „fauszoda" megépítésben is referenciákkal rendelkező cég koncepcióterve mentén el is indulhat a közös gondolkodás a létesítmény kialakításának lehetőségéről. Az előzetes vizsgálatok alapján a szabadstrand és a hozzá kapcsolódó létesítmény kialakításnak legalkalmasabb helyszíne a Szent János utca és a Kossuth Lajos üdülőpart 31. szám közötti terület bizonyul – írja az obuda.hu oldal.

 

Kutyás strand is lesz

A képviselők még márciusban döntöttek egy szintén a III. kerületi Duna-parti szakaszt érintő fejlesztésről, amely a kutyás közösségek igényeire reflektált. Az előterjesztés szerint a Hajógyári sziget északi csücske, amelyet előszeretettel használnak már most is a kutyások, kutya fürdőhely kialakítása révén válhatna e közösség és a kutyák kényelmes szabadidős terévé.

A terület kialakítását a polgármester javaslatára a civilek bevonásával szakemberek végzik majd a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően. Ennek pontos elhelyezkedése, valamint a házirend megalkotása az érintett egyesületek és szervezetek bevonásával történik majd – írják.