Valentin-napi programok a meghosszabbított Szinyei-kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2022. február 10. 16:55

A meghosszabbított Szinyel Merse Pál életmű-kiállításhoz kapcsolódva több programot és Valentin-napi kedvezményt is ajánl a Magyar Nemzeti Galéria.

Mint megírtuk, a magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának mintegy 120 művét felvonultató életmű-kiállítása február 20-ig látogatható. A tárlatra több mint 20 külföldi festmény (köztük Monet, Sisley, Corot, Courbet remekművei) érkezett neves köz- és magángyűjteményekből.

Nemcsak a Szinyei-életműből tekinthet meg a közönség gazdag, számos ritkán látható művet felvonultató válogatást, hanem Szinyei kultuszával is eddig példátlan részletességgel ismerkedhet meg.A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az utolsó két hétvégén, szombaton és vasárnap (február 12-13-án és 19-20-án) este 20 óráig látogatható.A kiállításhoz kapcsolódva több programot is ajánl a Magyar Nemzeti Galéria.

Február 12-én, szombaton 19 órától Bellák Gábor művészettörténész online előadásának középpontjában az egyik legismertebb magyar festmény, a Majális lesz. Az előadáson részletesen megismerhetik a festményen szereplők izgalmas történetét.

Az utolsó két hétvégén este 8-ig látogatható a Szinyei-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Fotó: MNG

Február 14-én, Valentin-napon páros kedvezménnyel várja a látogatókat a múzeum, ráadásul este egy otthonról kényelmesen elérhető online múzeumi élményt is kínálnak. 19 órától Krasznai Réka, a kiállítás egyik kurátora tart online tárlatvezetést a tárlatban. A programon az érdeklődők a kiállítás virtuális tereiben vehetnek részt interaktív tárlatvezetésen.

Február 16-án, szerdán, az idei év első Múzeum+ est programjának középpontjában is a Szinyei-kiállítás áll: ezen az estén a tárlat 22 óráig látogatható. A közönség kurátori tárlatvezetéseken ismerheti meg Szinyei Merse Pál modernségét és előadást hallhat a festő műkereskedelemben elfoglalt helyéről. A kiállítás adta élményeket egész estés élőzene és finom borok mellett élvezhetik a résztvevők.