Februárban indul a Szépművészeti rekonstrukciója

Forrás: turizmus.com

 2014. december 08. 13:26

Különleges programokkal búcsúzik a csaknem három évig tartó felújítása miatt február 15-én bezáró Szépművészeti Múzeum. Hétvégi tárlatvezetések, kamarakoncertek, múzeumi időutazás és a holland aranykort idéző jelmezbál is lesznek.

Az állandó kiállítások egy része már korábban bezár, az Egyiptomi gyűjtemény és az Európai szobrászat állandó kiállítás is csak február 1-jéig látogatható.

A Szépművészeti Múzeum átfogó felújítási munkálatai már február végén elkezdődnek. Az előreláthatólag három évig tartó felújítás a Városliget komplex fejlesztését célzó Liget Budapest Projekt része. A  2017 végéig tartó rekonstrukció során megújul a látogatók elől a második világháború óta elzárt Román Csarnok és környezete.

 

Az 1906-ban megnyílt Szépművészeti Múzeum épülete már több részleges rekonstrukción átesett – legutóbb 2008-ban újult meg a múzeum homlokzata.

A felújítási munkálatok idején a múzeum épülete zárva lesz, de a gyűjtemény legfontosabb darabjaival a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán találkozhatnak majd a látogatók. Az megújult épület megnyitása után a Szépművészeti Múzeum egy új koncepció alapján csoportosított gyűjteménynek és új állandó kiállításnak ad majd otthont.