Februárban újra jön a Depeche Mode

Forrás: turizmus.com

 2017. június 21. 13:37

Visszatér a magyar fővárosba a Depeche Mode: a világhírű brit rockcsapat, amely májusban nagy sikerű, teltházas koncertet adott a Groupama Arénában, 2018. február 2-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, a Global Spirit című világkörüli turné keretében.

A Depeche Mode jelenleg is zajló koncertsorozata jelenleg a stadionfellépések európai állomásainál tart. A turnét télen folytatják, a műsor főként az idén tavasszal megjelent Spirit című stúdiólemez anyagára épül - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A koncertkörút első szakaszában, amely július 23-ig tart, Európa 21 országában, összesen 32 városban több mint 1,5 millió rajongó láthatja Dave Gahant, Martin Gore-t és Andy Fletchert játszani. A turné során a Depeche Mode kedden Frankfurtban lép fel, a további állomások között szerepel mások mellett a párizsi Stade de France, a milánói San Siro, a berlini Olimpiai Stadion, a moszkvai Otkritie Arena és a gelsenkircheni Veltnis-Arena.


Az európai állomásokat követően a fellépéssorozat augusztusban Észak- és Dél-Amerikában folytatódik, majd a Depeche Mode visszatér Európába, négy angliai koncerttel kezdve a téli részt, amit további fellépések követnek a kontinensen.

A Global Spirit a Depeche Mode tizennyolcadik turnéja, a zenekar három év kihagyás után lép fel ismét élőben. A csapat először 1985-ben koncertezett Magyarországon, az akkori Volán-pályán. Eddig tizennégy stúdióalbumot jelentettek meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a Top 10-be. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők talán legnépszerűbb elektronikus zenekara.