Fedezd fel Pozsonyt! – virtuálisan

Forrás: turizmus.com

 2020. május 13. 17:02

A Pozsonyi Turisztikai Szervezet 3-5 perces kisfilmekkel népszerűsíti a város attrakcióit, arra ösztönözve mind a helyieket, mind a turistákat, hogy fedezzék fel újra a város épületeit, utcáit, múzeumait.

Pozsony utcái is elcsendesedtek a járványveszély miatt, a múzeumok bezártak, a vendéglátóhelyek vendég nélkül maradtak, így a turisták csak virtuálisan barangolhatják be a várost. A helyzet kapóra jött a Pozsonyi Turisztikai Szervezet (Bratislava Tourist Board) stábjának, aki zavartalanul forgathatott az attrakciók körül.

Az így született 15 új videófilm a város kiemelt turisztikai attrakcióit – amelyek jelenleg nem látogathatóak – viszi el az emberek otthonaiba.

A „Légy turista a saját (fő)városodban! – Otthon maradok és felfedezem Pozsonyt“ című kampány elsősorban a helyieknek szól, de – felkészülve a külföldi turisták mielőbbi visszatérésére – angol és orosz nyelvű feliratozással is ellátták a kisfilmeket, amelyeknek egy-egy újabb epizódja háromnaponként kerül nyilvánosságra a szervezet online felületein.

A pozsonyi virtuális túrák weboldala

Fotó: bratislava-city.pano3d.eu

filmeken szerepel a pozsonyi és a dévényi vár, a Mihály-torony, a Prímás-palota, a Régi Városháza, az UFO-kilátó, Nemzeti Borszalon, Mirbach- és Pálffy-palota kiállítótermei, valamint a régi idők és modern korok múzeumai és galériái is betekintést engednek pompás termeikbe, kiegészítve a látottakat néhány érdekes információval, s végezetül Pozsony nevezetes utcáin is „végigsétálhatunk“.

A Turisztikai Szervezet bízik abban, hogy aki a város top attrakcióiról – a „szlovák Guggenheimtől“, a város „ufójáig“ – szóló filmeket megnézi, és megismeri Pozsony turisztikai kínálatát, mielőbb személyesen is meg kívánja tapasztalni az élményt.

A Pozsonyi Városi Múzeum virtuális túráinak weboldala

Fotó: mmb.pano3d.eu

A turisztikai szervezet másik újdonsága, hogy 360°-os panorámatúrák segítségével vezeti körbe a nézőt Pozsony utcáin, valamint a Pozsonyi Városi Múzeum 10 tematikus múzeumában, továbbá a Pozsonyi Városi Galéria Mirbach- és Pálffy-palotai kiállítóhelyein.

Kultúrarajongóknak az is jó hír, hogy a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő Szlovák Nemzeti Színház és a Szlovák Filharmónia online koncertekkel örvendezteti meg a zenekedvelőket. A gyerekek pedig a Pozsonyi állatkert Dinóparkjában „sétálhatnak“ őslények közelében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsabban Pozsonyba

2019. december 18.