Fedezze fel Budapestet a Turizmus Világnapján!

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 09. 15:24

A Turizmus Világnapja alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szeptember 27-én rendhagyó turisztikai nyílt napot szervez, amelyen az érdeklődő egy turista szemével fedezheti fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit.

Szeretné jobban megismerni Budapestet? Szeretné kipróbálni, hogy milyen egy TukTukkal, segwayel keresztülszelni a várost vagy, hogy hogyan lehet kiszabadulni egy bunkerből? Érdekli a Műcsarnok, a Mai Manó Ház, a Capa Központ, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Pesti Vigadó vagy a Dorottya Diamond Palota valamelyik kiállítása? Kíváncsi Budapest híres fürdői, Sissi kedvenc kastélyában található Pálmaház vagy a Vigadó titkaira? Jelentkezzen Ön is nyílt napunk ingyenes vagy kedvezményes programjaira ITT – invitál a BFTK játékos városfelfedező útra.


Játék és közös ünneplés

Aki lájkolja a „Látogass Budapestre” facebook oldalt, és feltölti a Turizmus Világnapjához kapcsolódó élményeit #LátogassBudapestre hashtag-gel ellátva, BUDAPEST CARD élménycsomagot, családi belépőjegyet a Skanzenbe vagy Budapest-ajándékcsomagot nyerhet!

A szervezett programok mellett közös ünneplésre is várják a budapestieket és a városba látogatókat: a belvárosban, a Deák Ferenc téren este 6-tól zenei műsor és ingyenes kürtőskalács-kóstoltatás lesz.

 

A BFTK fontos feladatának tekinti, hogy a külföldi turisták mellett a belföldi vendégek is megismerhessék Budapest folyamatosan megújuló turisztikai és kulturális kínálatát, így BELFÖLDI BUDAPEST CARD néven olyan turisztikai kártyát ajánl a látogatók számára, amellyel nemcsak a Turisztikai Világnap alkalmából, hanem az év bármelyik napján kedvezményesen fedezhető fel a főváros. Újdonságnak számít, hogy a kártya az ingyenes tömegközlekedés, múzeumi- és fürdőbelépők mellett már kedvezményes vonatjegy-vásárlási lehetőséget is biztosít tulajdonosa számára.

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli.