Fejlesztések Hajdúszoboszlón

Forrás: turizmus.com

 2019. március 04. 16:39

A város 2019-től nagy volumenű beruházásokon, turisztikai attrakciófejlesztésen keresztül kívánja biztosítani helyét a turisztikai desztinációk között.

A város 2018-ban 4,9%-al tudta növelni vendégéjszaka-számát az előző évihez képest, ami így meghaladta az 1,3 milliót. A Polgármesteri Hivatal kimutatása szerint a vendégek száma 5,5%-al (404.931 fő), a vendégéjszakák száma 4,9%-al (1.327.377 éjszaka) nőtt a 2017. évhez képest, mely minden eddigi teljesítényt felülmúl. A belföldi vendégéjszakák száma 5,1%-al, a külföldieké 4,5%-al nőtt. A legdinamikusabb növekedés az orosz és az ukrán piacokon tapasztalható.

A következő években a város és a Hungarospa Zrt. is jelentős beruházásokat valósít meg. Tavasztól lehet birtokba venni az új szabadidőparkot, mely 1.500 négyzetméteren többek között 162 méter hosszú BMX és görkorcsolyapályával, fitnesz parkkal, sportpályákkal és játszótérrel várja az aktív turizmus kedvelőit. A turisztikai szezon kezdetére kerül átadásra az új szabadtéri színpad 1.000 fős nézőtérrel, valamint korszerű színpadtechnikával felszerelve.

Fejlesztések egész sora valósul meg Hajdúszoboszlón

Fotó: turizmus.com

A nyári főszezonra a jelenleg kizárólag a fürdőkomplexum területéről látogatható Csónakázó tó és természeti környezete válik nyitottá a város felől is, valamint a tó melletti zöld területen kap helyet június 1. és augusztus 31. között egy 45 méter átmérőjű óriáskerék. Ősszel kezdődik a Mátyás király sétány teljes átalakítása, ami kilenc kanyarral kígyózik majd végig a szállodasoron, és minden kanyarban egy-egy, a desztinációra jellemző látványelem fogadja majd 2020 tavaszán a vendégeket.

A Hungarospa Zrt.-nek két projektje kapott támogatást, „A strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával” valamint „Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése.” Vendégigényként jelentkezett a strand területén egy exkluzív wellness fürdőrész kialakítása. A másik projekt az Aqua-Palace bővítését célozza, hiszen a fedett élményfürdőnek egyes időszakokban már szűkös a kapacitása. A beruházást keretében új csúszdák létesülnek, valamint öltözőket, pihenőtereket alakítanak ki.