Fejlesztések Velencén

Forrás: turizmus.com

 2017. november 28. 11:09

Eltűnik a Velencei-tó egyik szégyenfoltja: megújul a lepusztult Ifjúsági étterem, mellette pedig 2 milliárd forintból versenyuszoda épül.

https://www.ttgasia.com/2017/11/28/mt-agung-update-tourism-minister-calls-on-travel-industry-to-step-up/

A több mint harminc esztendeje épült, mára teljesen lepusztult Ifjúsági étterem épülete tavaly decemberben gazdát cserélt. Az új tulajdonos  négycsillagos szállodát akar kialakítani az épületből, amire egy emeletet rá is húzna. A képviselő testület módosította az építési szabályzatot, hogy segítse a fejlesztést. "Az építési szabályzat most elfogadott módosításai egyrészt az épület jelenlegi tulajdonságait figyelembe véve módosultak, hiszen a korábbiaknak nem feleltek meg. Másrészt figyelembe vettük a plusz egy emelet ráépítési igényt, a tulajdonos ugyanis így tud költséghatékonyan működtethető szállodát kialakítani" – mondta a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Koszti András polgármester.

Négycsillagos szálloda lesz az Ifjúsági étteremből

Fotó: feol.hu

Az épület mellé a város versenyuszodát tervez ide, amire a vízilabda szövetség már  kapott 1,4 milliárd forintos támogatást. A teljes beruházás költsége 2 milliárd forint, az uszoda közel 27 ezer embert szolgál majd ki a kistérségben.

Part menti területet nem adnak el, nem épülnek új szállodák és lakóparkok sem. Új társasház építése egyedül a Kemping utcában merült eddig fel, ám az itt élők igényeit figyelembe véve végül a terveket elvetették – szögezte le kérdésünkre a polgármester.

A Bence-hegyi Vörösmarty-pince tulajdonosa az épület felújítását tervezi, amihez műemléki szabályokat is figyelembe kell venni. Részben a föld alá kerülő látványborászat a terv, ám ahhoz, hogy megkezdődhessen a felújítás, valamint a bővítés, és esetleg pályázhasson a tulajdonos felújításra, át kellett sorolni gazdasági területté az itt lévő ingatlant.

A kisvárosias jelleg nem vész el, a fejlődés azonban fontos része a településnek.

Kapcsolódó cikkek