Féláron kínálják a belföldi utakat Japánban

Forrás: turizmus.com

 2020. október 05. 12:02

Az állami támogatással indított Go to Travel című kampány keretében októbertől a belföldi utazásokra akár 50 százalékos kedvezmény is elérhető.

Mivel Japánban még mindig érvényben van a szigorú beutazási korlátozás, az akció a japán lakosságot és a tartósan ott élő külföldieket célozza meg.

A programot a japán kormány hozta létre azzal a céllal, hogy a helyi vállalkozásokat segítse.

A belföldi utazók akár 50%-os kedvezményt is kaphatnak a közlekedési, étkezési és szállásköltségekből, továbbá a belépőjegyek, sőt a vásárlások árából is.

A Tokióba történő utazásokat először kizárták a kedvezményezetti körből, október elsejétől viszont oda is kedvezménnyel utazhatnak a vidéken élő japánok a program keretében.

A Japán állam az utazási irodán keresztül lefoglalt utazásokat és turisztikai programokat akár 50%-os kedvezménnyel támogatja

Fotó: 123rf

A Time Out összefoglalója szerint a program célja, hogy bevételhez juttassa azokat a turizmusban működő vállalkozásokat, amelyek jelentős része a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot ideje alatt kénytelen volt bezárni.

A program július 22-én indult és elvileg szeptember 31-ig tartott volna. Ez idő alatt a japán állam a belföldi utazások költségeinek 35%-át vállalta át.

Október elsejétől az eddigi 35% mellé további 15%-ot is átvállal az állam utazási utalványok formájában. Ezeket a vouchereket az egyes desztinációkban lehet beváltani, a szolgáltatások árának maximum 50 százalékáig. A program a tervek szerint január 31-ig tart, de elképzelhető, hogy hamarabb véget ér.

Csak belföldi utazások esetén vehető igénybe a támogatás, és napi szinten is limitálva van az összege. Egynapos kirándulások esetén 10 ezer jen, több éjszakás programok esetén 20 ezer jen lehet a maximális költés. Október elseje előtt 7 és 14 ezer jen volt a két kiadási korlát.

Az ennél drágább utazások sincsenek kizárva a rendszerből, de a keretösszeg fölötti költések esetében már nem jár az 50%-os támogatás.

Az utazási kedvezményeket akkor lehet igénybe venni, ha a programokat regisztrált utazási irodánál foglalják. A foglalás végén a fizetendő összeget automatikusan csökkentik a támogatás mértékével.

Ugyanakkor például a booking.com felületén történő foglalásokra is vonatkozik a támogatás. A támogatás belföldi repülőjegyek után is jár, ha utazási irodán keresztül foglalják le őket.

Mindezeken felül az utazási irodákban juthatnak hozzá az érdeklődők azokhoz a fizikai, illetve elektronikus kuponokhoz, amelyeket ajándékboltokban, éttermekben, turisztikai látványosságoknál lehet igénybe venni. Ezek a kuponok nem visszaválthatók.