Felfüggesztették a TDM-pályázatokat

Forrás: turizmus.com

 2016. december 01. 19:36

Hideg zuhanyként érte a hír a TDM-szervezeteket, hogy felfüggesztették azokat az uniós pályázatokat, amelyek fejlődésüket, esetenként életben, versenyben maradásukat jelentették (volna).

A GINOP 1.3.4, valamint a VEKOP 1. 3. 2-15 felfüggesztését saját közgyűlésükön tudták meg Princzinger Pétertől, a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettesétől december 1-én.

Egyértelművé vált az is, hogy nem csak a 2017-re várt 2 milliárd forintos keretről van szó, hanem a 2015-ben kiírt, s a keretösszegen felüli pályázatok miatt lezárt, szintén 2 milliárdos keretről is. Utóbbi eredményhirdetését a napokban várták volna. Van olyan TDM-szervezet, amelyik – tudva, hogy minden feltételnek megfelelt, s befogadták a pályázatát – már el is költötte az önrészét…

A Mórahalmon megrendezett XVI. Országos TDM Konferencia résztvevői számára Princzinger Péter egyértelművé tette, hogy az MTÜ javasolni fogja a két pályázat visszavonását, s keretének felhasználását a turizmusirányítás új feltételrendszere szerint.


A pályázatot az ígéretek szerint újra kiírják majd olyan formában, amely egyezik az MTÜ hosszú távú céljaival. Az is elhangzott, hogy az uniós kötelezettségek miatt ezt legkésőbb 2017. június 30-ig meg kell tenni.