Fellendül a jövőben Vis idegenforgalma

Forrás: turizmus.com

 2018. július 30. 11:17

Alig hallottunk eddig erről a festői szépségű horvátországi szigetről, de a Mamma Mia 2 premierje után bizonyára sokan lesznek kíváncsiak élőben is a helyszínre.

A gyakorlott szem észreveszi a tájból, hogy nem Görögországban vagyunk, mindez azonban nem változtat semmit a kissé erőltetett forgatókönyvön, és nem befolyásolja a film sikerét sem. Annál is inkább, miután sok a belső forgatási helyszín, és persze a görög illúzió kedvéért mindent kékre festettek a berendezők.

Megjósolható azonban, hogy a szépséges tengerpart és a kellemes strandok vonzzák majd ide a látogatókat. A horvátok nem bánták, hogy a népes stáb és statisztasereg feldúlja a nyugalmukat átmenetileg, hiszen tudták, hogy csak profitálhatnak később belőle. A világsztárok szájhagyományánál nincs meggyőzőbb reklám.

A Mamma Mia 2 premierje után bizonyára sokan lesznek kíváncsiak élőben is a horvát Vis szigetre

Fotó: pixabay

A szigeten való közlekedéshez leginkább egy moped bérlését ajánlja a vagabond.se online magazin, miközben ismertet néhány kellemes kis vendéglátóhelyet – köztük vegán kávézót is – és felhívja rá a  figyelmet, hogy a közeli tengerparti öblök, lagúnák és barlangok vízi taxikkal érhetők el leginkább.

A charterjáratok üzemeltetői még nem fedezték fel a helyet, ezért Splitig repülővel lehet közlekedni, onnan pedig kétórás kompjárat visz a szigetre. Főleg magánházaknál lehet megszállni, pont úgy, ahogy a filmben azt a fiatal Donna szerepét alakító tehetséges Lily James is tette.