Felmérés készül a férfiak wellness-szokásairól

Forrás: turizmus.com

 2022. július 15. 09:16

A Health Tourism Worldwide elindította az első globális felmérést a férfiak fizikai és mentális egészségi állapotáról, Wellness of Men/Wellness for Men címmel. A felmérés a férfiak wellness-szokásairól, elvárásairól és előrejelzéseiről gyűjt információkat.

Puczkó László, a HTWWLife alapítója, valamint a "men in/wellness/for men" (férfiak a wellnessben/wellness a férfiakért) kezdeményezés alapítója elmondta, a kutatás főbb kérdései között szerepel például: fontos-e a férfiak számára, hogy jól érezzék magukat? Ha igen, mi jelenti a wellnesst a férfiak számára? A felmérés által összegyűjtött információk és adatok betekintést nyújtanak majd a férfiwellness jelenlegi állapotába, jellemzőibe, és a projekt jövőbeli tervezését is segítik.

A projekt kurátora a HTWWLife, amely információkat szolgáltat arról, hogy a jóllét hogyan olvad össze a szabadidővel, az utazással, a vendéglátással, a rekreációval, az egészségüggyel és a gyógyfürdők használatával. A "men in/wellness/for men’" kezdeményezés létrehozása a HTWWLife egyik újítása, amely felismerte, hogy nagyobb figyelmet kell fordítani arra, mit szeretnének a férfiak vagy mire van szükségük a wellness-szektorban.

Ezért a hiánypótló kutatás során megvizsgálják a férfiak napi szokásait, tevékenységét, a stresszforrásokat és azt, hogyan kezelik ezeket a kihívásokat, valamint megtudjuk, hogy a férfiak wellness-szokásai változhatnak-e utazásaik során.

ferfi_wellness_123rf

A kutatásban megvizsgálják a férfiak napi szokásait, tevékenységét, a stresszforrásokat és azt, hogy hogyan kezelik ezeket a kihívásokat

Fotó: 123rf.com

Puczkó László szerint "úgy tűnik, hogy a wellness és a kapcsolódó iparágak és szektorok kicsit megfeledkeztek a férfiakról. A legtöbb termék, szolgáltató, úti cél a nőket célozza meg és feléjük kommunikál. Az alapvető ápoltságon és az intelligens fitneszmegoldásokon kívül a férfiak nem szerepelnek a wellness világában.

A legújabb piaci információk azonban ennek ellenkezőjét támasztják alá. A Wellness, Spas, Health and Travel 2030 felmérés szerint az egyedül utazó férfiak a Közel-Keleten és Ázsiában bekerültek a wellness első három célcsoportja közé. Az ISPA-nak már a 2019-es adatai azt mutatták, hogy a férfiak a nőknél nagyobb valószínűséggel választanak bizonyos wellness-szolgáltatásokat (30%, szemben a nők 24%-ával). Paradigmaváltást figyelhetünk meg a wellnessben: készüljetek, jönnek a férfiak! Ez a felmérés alapvető betekintést nyújt ehhez a paradigmaváltáshoz."

A "men in/wellness/for men" kezdeményezés 20 ország 26 szakértőjének és szakemberének aktív részvételével jött létre, akik az egészségügyi, wellness, spa, szabadidős és vendéglátóipar krémjét képviselik.

A felmérés itt érhető el.