Félmilliárd forintból újult meg a szabadstrand Abádszalókon

Forrás: MTI

 2020. augusztus 11. 13:06

A közelmúltban véget ért korszerűsítés a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) nyert 400 millió forintból, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg.

Balogh Gyula polgármester elmondta: az előbbi forrásból új hárompályás csúszda, sétányok, ezer négyzetméteres többfunkciós rendezvénytér, homokfoci-, illetve strandröplabda pálya létesült. Emellett többek között öltözők, új büfék jöttek lére, plázsokat alakítottak ki, árnyékolórendszerek épültek,  világításkorszerűsítés történt.

A fürdőzők már birtokukba vették a felújított abádszalóki szabadstrandot

Fotó: Facebook / Abádszalók város

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően családbarát játszótér épült, modern beléptetőrendszert alakítottak ki, új Tourinform-iroda jött létre.

A polgármester elmondta: két évvel ezelőtt mintegy hatvanezren látogatták a strandot, ez a szám csökkent tavaly az építkezés idején, amikor csak egy hónapig volt nyitva a partszakasz. Bíznak abban, hogy a megújult strand a korábbinál is több látogatót vonz majd - jegyezte meg.

Idén nemcsak Abádszalókon korszerűsödött a szabadstrand, több Tisza-tavi településen: Tiszafüreden, Kiskörén, Sarudon, Tiszanánán, Poroszlón és Tiszabábolnán zajlik strandfejlesztés.