Félmilliárd forintból valósultak meg turisztikai fejlesztések Sopron környékén

Forrás: MTI

 2022. május 05. 15:25

Mintegy 529 millió forint európai uniós támogatásból több turisztikai fejlesztés valósult meg Sopronban és környékén – hangzott el a fejlesztéseket bemutató zárórendezvényen csütörtökön a soproni Károly-kilátónál.

Megújult a rossz állapotban lévő, 14 méter magas Kecske-hegyi kilátó, a Fertő tó nádasában vízi madárlest alakítottak ki, megújult a Nemeskúti út négy kilométeres szakasza és a Sopront Harkával összekötő kerékpárút. Továbbfejlesztették a Lőver Alpin parkot, valamint kicserélték és digitalizálták a Ciklámen tanösvény tábláit – mondta el a rendezvényen Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: a város és térsége számára fontos a környezet megőrzése és elkötelezettek abban, hogy a természeti értékek megóvásával élményalapú turisztikai fejlesztéseket hajtsanak végre.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere arról beszélt, hogy Sopron az utóbbi években sokat fejlődött, megépült a városig az M85-ös gyorsforgalmi út, uszodát, parkolóházat alakítottak ki, emellett folyamatban van az ipari park, a múzeumnegyed és egy új bölcsőde építése.

Hozzátette: ezek nagyívű beruházások, ugyanakkor az olyan kisebb beruházások, mint a mostani is, tovább színesítik a város képét, még komfortosabbá teszik a városrészeket.

A megújult Kecske-hegyi kilátó

Fotó: Aktív Magyarország

Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy hálózatos fejlesztésekben gondolkodnak, több esetben a kor elvárásainak megfelelően újítják meg a meglévő turisztikai attrakciókat.

A mostani beruházás – amely az Aktívturisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő Turisztikai Térségben nevet viseli – is egy ilyen hálózatos fejlesztés.

Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy ezeknek a fejlesztéseknek a közösségépítő szerepe sem elhanyagolható, hiszen nem csak családdal, hanem barátokkal, osztály-, vagy évfolyamtársakkal is látogathatók az attrakciók.