Félmilliárdos többletforrást kap az Aktív Magyarország program

Forrás: MTI

 2021. október 05. 11:49

Félmilliárd forint többletforrást biztosít a kormány az Aktív Magyarország programnak - jelentették be kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs záró ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy a forrásból olyan programokat támogatnak, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy a gyerekek közösségben, a természetben legyenek, és közben mozogjanak is.

A tervek szerint év végéig legalább ötvenezer gyermeknek biztosítanak ingyenes, egynapos, aktív osztálykirándulást, amelyen a tanároknak és a gyerekeknek is mozogniuk kell - emelte ki, hozzáfűzve: emellett tavasszal többnapos osztálykirándulást is szeretnének szervezni iskoláknak.

A forrásból a családi hétvégéket, kalandtúrákat is támogatják

Fotó: 123rf.com

Ismertette: a vándortáborprogramban idén 15 ezer gyermek vett részt, jövőre viszont 20-22 ezer gyermeket szeretnének táboroztatni.

A tervezett programok között említette, hogy az utcai futófesztiválok mintájára vízitúra-fesztiválokat szeretnének indítani, és nyolc helyen Balaton-átevezést szervezni az országban. A forrásból továbbá családi hétvégéket, kalandtúrákat és a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot is támogatják.

Révész Máriusz beszámolt arról is: a műjégpályaprogramra péntekig jelentkeznek azok a települések, amelyeken az elmúlt években nem üzemelt jégpálya, és vállalják, hogy december 20-ig megépítenek egy 15-ször 30 méterest, és azt február végéig üzemeltetik. A programmal 10-20 műjégpálya épülhet meg – tette hozzá.

A kormánybiztos kérdésre válaszolva elmondta: a programok főként szabadlevegőn történnek, ezért bízik benne, hogy nem kell majd azokat elhalasztani a koronavírus-járvány miatt.