Félmillió belépés fölött zár a Sziget

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 13. 15:47

A Sziget látogatószáma idén is átlépi a félmilliót az egy hét alatt, de a tavalyi látogatócsúcsot biztos nem dönti meg.

A Sziget idén mintegy 100 000 külföldi látogatót vonzott Budapestre a világ több mint 100 országából. A legtöbben az Egyesült Királyságból érkeztek, majd sorban Hollandia, Franciaország, Németország illetve Olaszország, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

A több mint 1000 fellépő a világ 62 országából érkezett és az egyszerre bent lévő látogatók idén kb. 53-47%-ban magyarok illetve külföldiek.

A fesztivál telt házzal nyitott , de a főszervező, Kádár Tamás szerint a zárónapon biztos nem lesz telt ház. - Sajnos az időjárás előrejelzés hatása a napijegy vásárláson már látszik, de így is a végső heti látogatószám közel lesz az 530 ezerhez – mondta a főszervező, aki kitért az első napi telt házas hírekre is.

- A telt ház a Sziget infrastruktúra fejlődésével és a helyszínek, nézőterek pozícionálásával nőtt az évek során 95 ezerre, a hatóságoktól is ekkora napi létszámra van rendezvénytartási engedélyünk – mondta a főszervező.

A médiában az is felröppent, hogy „aggódhat a Sziget”, miután a K -híd felújítása akár másfél évig is eltarthat. Ezzel kapcsolatban a főszervező elmondta, hogy az ismereteik szerint a K- híd tulajdonosa olyan felújítási tervet készített, ami belekalkulálta a Gyerek Sziget és a Sziget időpontját is. Mindamellett egy nemrég végzett statikai felmérés szerint a híd alkalmas a biztonságos közlekedés lebonyolítására.

 

A Sziget idén mintegy 100 000 külföldi látogatót vonzott Budapestre a világ több mint 100 országából

Fotó: Sziget Fesztivál

Jól vizsgázott a Szigeten az In-Kal biztonsági szolgálatának operatív csapata is. Ők felelősek a belső ellenőrzésért és a Sziget kezdete előtti napon ők vették észre és adták át a rendőrségnek azt a két holland fiatalembert, akikről aztán kiderült, hogy nagy mennyiségű drogot próbáltak a Szigeten árusítani.

A főszervező kitért arra is, hogy a III. kerület a zajhatár túllépéséért eljárást indított a Szigettel szemben. Kádár elmondta, ez minden szempontból megfelel a kerület és a fesztivál közötti szerződéseknek, az eljárás során kerül majd megállapításra, hogy volt-e, és ha igen, mekkora és milyen időtartamú hangerő túllépés a fesztivál alatt.

A Sziget továbbra is fenntartja azon álláspontját, hogy mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy a fesztivál, amely idén is több mint 100 000 fiatalt vonzott Budapestre, a lehető legkevésbé zavarja a környéken lakók életét ebben az egy hétben.