Feltörekvő belföldi desztinációk a hosszú hétvégére

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 14. 19:16

A belföldi, főleg a fővárosból könnyen elérhető úti célokat részesítik előnyben az utazók a nyaralószezont záró, négynapos hosszú hétvégén, jó pár itthoni desztináció pedig feltörekvőben van – derül ki a Lounge Group e heti elemzéséből.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából, a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével készült elemzés szerint a hamarosan véget érő nyári szezon hajrájában 3000-rel több közösségi médiatartalom született nyaralással kapcsolatban, mint az előző év nyarának végén, felhasználói oldalról pedig az utazások tervezése és az élménybeszámolók generáltak aktivitást az interneten.

A vizsgált utazási típusok közül a többnapos belföldi utazások iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés, így előreláthatólag a hosszú hétvégén is sokan kelnek majd útra. Nőtt azok aránya, akik elsődlegesen városlátogatás miatt keresnek fel egy-egy helységet, ennélfogva a települések sok nézelődőre számíthatnak a négynapos szünet alatt. Az ottalvós kiruccanáson részt vevő utazók harmada szállodában, ötöde pedig panzióban tervezi eltölteni éjszakáit.

Szentendrét is sokan felkeresik majd a négy nap alatt

Fotó: Szentendre/Facebook

Paloznak és Dobogókő is egyre népszerűbb

A turisztikai szezon most indult be igazán, ami abból is látszik, hogy hazánk látnivalói és élménypontjai is egyre látogatottabbak. Nincs ezzel másképp a Terror Háza vagy Paloznak sem, Dobogókőt pedig többek között Nordic Walking túrái miatt keresik fel a látogatók. Révfülöp a Balaton-átúszás miatt volt kedvelt igazán, de összességében a nyaralással kapcsolatos tartalmakban az úti célok közül továbbra is a magyar tenger – ezen belül pedig Tihany és Badacsony – jelenik meg legtöbbször. Szentendre kiemelkedő számú internetes bejegyzést generáló település, Szarvas a programlehetőségek széles spektruma miatt kedvelt úti cél.