Felújítás miatt bezár a debreceni Főnix Csarnok

Forrás: turizmus.com

 2020. február 24. 15:58

Összesen 2,8 milliárd forintból újítják fel a Főnix Csarnokot a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra,a melynek egyik színhelye lesz.

„A Főnix 17 éve szolgálja a várost, Debrecen és a régió érdekeit, bár az épület jó állapotban lévőnek látszik, de a bizonyos elemei megérettek a cserére” – mondta Papp László polgármester a korszerűsítés kapcsán tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

A kivitelezési kalkulációk szerint 2021 második felére megújult formájában láthatjuk majd a debreceni arénát. 2022-ben egy újabb nagy esemény érkezik a cívisvárosba: férfi kézilabda-Európa-bajnokságot rendez Magyarország Szlovákiával közösen, ennek az egyik fontos helyszíne a Főnix Csarnok lesz – számol be a haon.hu.

A tervek szerint 2021 második felére újul meg a Főnix Csarnok

Fotó: fonixcsarnok.hu

Felújítják a külső homlokzatot, valamint egy új belső teret is kialakítanak.  Megtörténik a burkolatok cseréje, a szociális blokkok, öltözők felújítása, és új élmény- és információs rendszert építenek ki. Ez magába foglalja a hangosítást és a vizuáltechnikai berendezések fejlesztését is – ismertette a terveket Papp László.

Az informatikai és gépészeti rendszer cseréje szintén a felújítás része, valamint a nemzetközi előírásoknak megfelelő beléptető- és kamerarendszer kiépítése is megtörténik, ami a 2002-es építéskor kimaradt.

A lelátó bővítése nincs a tervek között

Fotó: fonixcsarnok.hu

A lelátót nem bővítik, sportesemények esetén 6 és félezer ember befogadására képes az épület, koncertek alkalmával – ha a küzdőtér is használható – 8 ezer főt láthat vendégül.

A Főnix Csarnok 2016-ban került a Debreceni Sportcentrum üzemeltetéséhez, az elmúlt hónapokban is számos nagyszabású rendezvényt tartottak itt.