Felújítás miatt zárva tart a bécsi Hundertwasser Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2023. június 02. 12:46

Felújítás miatt 2024 elejéig zárva tart a bécsi Kunst Haus Wien, amely a Hundertwasser Múzeumnak is helyet ad. Megújul az épület szellőztetőrendszere és fűtése, átépítik az előcsarnokot és harminc év után átrendezik a Hundertwasser munkásságát bemutató állandó kiállítást is.

A Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeumot 1991-ben alakították ki az egykori Thonet Bútorgyárban a Hundertwasserre jellemző természetközeli építészet jegyében. Az épület műszaki berendezései azonban mára elérték teljesítőképességük határát - közölte Bécs Város. Ezért június 1-jén nagyszabású felújítási munkák kezdődtek a Kunst Haus Wienben, amelyek várhatóan 2024 elejéig tartanak.

A felújítás során modernizálják az épület szellőztető- és fűtési rendszerét és földgáz helyett klímabarát geotermikus hűtést és fűtést szerelnek be. Megújul az épület tűzjelző rendszere, az elektromos hálózat, a biztonsági rendszer és a mosdók is. Átépítik az előcsarnokot és harminc év után átrendezik a Hundertwasser munkáit bemutató állandó kiállítást. Az új tárlat középpontjába a művész ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerülnek.

hundertwasser

2024 elejéig felújítás miatt zárva tart a bécsi Kunst Haus Wien

Fotó: Eva Kelety/Kunst Haus Wien

A felújítás ideje alatt a múzeum szabadtéri kiállítással és CLOSE/D címen futó közösségi programmal vonja be a környékbelieket és az arra járókat Hundertwasser, a környezetvédelem és a fenntarthatóság világába.

A programsorozat június 27-én utcafesztivállal kezdődik, a szabadtéri kiállítás keretében pedig tizenkét művész mutatja meg, mit jelent számukra a környezet és a fenntarthatóság.