Felújítják a nagyharsányi szoborparkot

Forrás: MTI

 2019. február 22. 10:36

Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark – jelentette be a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

A közlemény szerint a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozott projektnek köszönhetően új, korszerű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel „a korábbi egyszerű létesítményt”. 
A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen. A DDNPI felhívta a figyelmet arra, hogy április 25-től – a munkálatok idejére – a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt.

A Nagyharsányi szoborpark

Fotó: Wikipédia

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek, amelynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig. Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás - ismertették.