Felújítják a világ leghíresebb halpiacát

Forrás: turizmus.com

 2018. október 20. 20:02

A világ szinte összes gasztronómiai magazinja megemlékezett a tokiói Tsukiji, azaz a világ legnagyobb és leghíresebb halpiacának bezárásáról.

Több mint 80 éve várják itt nap, mint nap a vevőket, akik órákig bámészkodnak a sosem látott halfajták és a tenger gyümölcseinek kavalkádja között. A piacot most felújítják, és biztonságosabbá teszik – írja az egyik svéd turisztikai online, a CNN-re hivatkozva.

A 2020-as olimpiai játékok idejére a piac teljesen megújul, autópálya is épül a közelben. A piac belső része, ahol a rekonstrukció zajlik, zárt be, illetve átköltözött egy új helyszínre, a Toyosu piacra. Ez szintén különleges látványosság, amit szívesen ajánl a turistáknak a lap. Itt is számtalan büfé és kávézó várja a vevőket, akik belefáradtak a nézelődésbe. Állítólag itt kapható a világ legautentikusabb és legfrissebb szusija is.

Több mint halpiac: idegenforgalmi látványosság

Fotó: turizmus.com

Ide is érdemes nagyon korán érkezni, mivel a hal aukciók már kora hajnalban kezdődnek.  Szinte senki nem megy el innen úgy, hogy ne ülne be valamelyik étterembe. Ezek kora hajnaltól délutánig vannak nyitva.

Tsukiji külső piaca nem zárt be, itt is számos kis és nagykereskedelmi üzlet található, ahol ezerféle élelmiszert és konyhai eszközöket árusítanak.