Felújítják az Adria-palotát

Forrás: turizmus.com

 2019. március 11. 17:00

Komplex felújítást végez a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló, neobarokk stílusjegyeket viselő Adria-palotán a BDPST Group.

A volt tőzsdepalota szomszédságában található négyemeletes, historizáló Adria-palota 1900 és 1902 között épült az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási részvénytársaság megrendelésére, Meinig Artúr tervei alapján. A Szászországból Pestre költözött szakember az arisztokrácia kedvelt építésze volt, számos pesti és vidéki magyar kastélyt tervezett Magyarországon ezekben az években.

Az egykori magyar tengerészet több mint egy évszázados történelmi épülete az első világháborúig volt a tengerhajózási vállalat székháza. Funkciója ez után megváltozott, banki irodákat és lakásokat hoztak létre benne. A II. világháború után egyre rosszabbra fordult az Adria-palota sorsa, és az épület állapota a rendszerváltás óta is folyamatosan romlott.

Az Adria-palota

Fotó: turizmus.com

Az épület komplex felújítása és korszerűsítése  során megőrzik és restaurálják a palota műemléki részeit, ugyanakkor a modern kor követelményeinek megfelelően új életre is keltik. A beruházás után üzlethelyiségeket, illetve lakásokat is kialakítanak a palotában.

Kapcsolódó cikkek