Felújítják és új funkciót kap az egykori Avas szálló Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2020. november 25. 11:26

Veres Pál, Miskolc polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy a belváros egyik szégyenfoltja, az Avas Szálló hamarosan új gazdára lel.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az egykori patinás szálloda immár évtizedek óta romokban áll a város főutcáján. Ha minden a tervek szerint alakul, nem sokáig marad ez az állapot, mivel csütörtökön kerül a város képviselő-testülete elé az az előterjesztés, amely az épület eladásáról szól. Az előzetes egyeztetések során már befektetőt is sikerült találni – ismertette Veres Pál.

A videóban azt is megmutatják, milyen méltatlan állapotban van jelenleg az épület.

A polgármester bejelentette, hogy a Mathias Corvinus Collegium (MCC) jelentkezett vételi szándékkal.

"Az MCC felelős gazdája lesz az épületnek, amelyet ígéretük szerint egykori fényéhez méltóan állítanak helyre" – közölte a városvezető.

"Az épület új funkciókat kap, ami nemcsak a város és a környék fiatalságának ad lehetőséget, hanem új életet is hoz a belvárosba" – hangzik el a felvételen.

Az egykori szállóban az MCC miskolci oktató- és tehetséggondozó központját alakítják ki, bentlakásos kollégium, szálloda és rendezvényhelyszín is helyet kap benne.

A tervek szerint az általános iskolásoktól a középiskolásokon át az egyetemistákig várják majd itt a tehetségek fiatalokat.

A befektető azt is vállalja, hogy megőrzi az épület műemlékjellegét a felújítás során.