Felújították a hegyi játszóteret Kékestetőn

Forrás: turizmus.com

 2020. március 12. 11:52

A látogatói élmény fokozására a Kékestető Nonprofit Kft. 25 millió forintból felújította a Tető étterem mellett található hegyi játszóteret.

Magyarország legmagasabb pontját, a minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület a jelentős turisztikai terhelés miatt megújításra szorul. A helyszínen több szolgáltatást is üzemeltető Kékestető Nonprofit Kft. legutóbb a hegyi játszóteret újította fel – áll a kft. közleményében.

A jelentős terhelés miatt a játszótér is megújításra szorult

Fotó: Kékestető Nonprofit Kft.

A fejlesztés eredményeként egy modern eszközökkel felszerelt játszótér várja a kisgyermekes családokat a Tető étterem mellet. Az új játékok tartós alapanyagokból készültek és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az új hintákat, csúszdát és mászókát a kisebbek és a nagyobbak is tudják használni. Az északi és keleti oldalán határolt játszóteret csak 14 éven aluliak vehetik igénybe szülői felügyelet mellett. A Kékestető Nonprofit Kft.-nek a fejlesztéssel elsődleges célja, hogy minél többen ismerjék meg Magyarország egyetlen magaslati klímájú gyógyhelyét, ahol a vendégek aktív időtöltésükkel hozzájárulnak saját egészségi állapotuk megőrzéséhez és javításához – írták.