Fenntartható turizmus, élhető város – kampányt indított a BFTK

Forrás: turizmus.com

 2017. október 31. 12:44

Turistaedukációs plakátkampányt indított a fővárosi metróvonalakon a Budapesti Turisztikai és Fesztiválközpont: arra kérik a külföldi vendégeket, hogy ízléssel és tisztelettel viseltessenek a város iránt.

Korábban történt

A nagyvárosokban, így Budapesten is egyre inkább felerősödnek azok a hangok, melyek a turizmus negatív hozadékait, a nem megfelelő viselkedést, a szétszórt szemetet, hangoskodást, és egyebeket bírálják - írja a BFTK a kampányról tájékoztató közleményében.

A turizmus térben és időben történő szétterítését, elosztását – ahogyan a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában is szerepel, a fenntarthatóság mentén – a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) is nagy mértékben támogatja.

Palackba zárt város

Fotó: BFTK

Kampányuk keretében olyan plakátokat helyeznek el a négy metróvonal valamennyi szerelvényén, mely egy hógömbbe vagy palackba zárt a városrészt ábrázol, alatta pedig „Travel. Enjoy. Respect. Welcome to Budapest” felirat olvasható. Arra kérik ezáltal a külföldi vendégeket, hogy ízléssel és tisztelettel viseltessenek a város iránt. Hiszen a világörökségi részekkel rendelkező Budapest amellett, hogy turistalátványosság, lakóhelyünk is egyben.