Szavazzon, ki kapja a turizmus fenntarthatósági közönségdíját!

Forrás: turizmus.com

 2024. január 23. 18:23

Összesen 34 pályázó közül a szakmai zsűri 4-et juttatott tovább a Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közös, fenntarthatósági pályázatának döntőjébe. Közülük kerül ki majd a nyertes és a közönségdíjas is.

A Fenntarthatósági Díj célja, hogy elismerje és a szélesebb közönséggel is megismertesse azokat a turizmusban dolgozó személyeket, akik vezető szellemiségükkel a fenntarthatóságot a cégük/szervezetük elemi üzleti stratégiájába tudták építeni, hiteles és példamutató fellépésükkel, innovatív intézkedéseikkel rendszerszintű változásokat tudtak elindítani a fenntarthatósági folyamatok felgyorsítására a turisztikai szektorban.

A Turizmus.com és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közösen kiírt pályázatát várakozáson felüli siker övezte: összesen 34, szakmailag értékes pályamű érkezett be az iparág különböző szegmenseiből a rövid határidő ellenére. A legtöbb pályázatot a vendéglátás, illetve a szálláshely-szolgáltatás területéről nyújtották be, de számos turisztikai attrakció, utazási iroda és turisztikai kiegészítő szolgáltató – például rendezvényhelyszín – is pályázott, beruházás, illetve menedzsment oldalról megközelítő projektekkel. Ez is jelzi, hogy mennyi innovatív kezdeményezés indult el a fenntartható turizmus irányába az utóbbi években Magyarországon.

A prominens szakemberekből álló zsűri négy szempont alapján pontozta a beérkezett pályaműveket. Figyelembe vették, hogy a projekt fenntarthatósági megoldásai mennyire voltak előremutatók, kreatívak és újszerűek; a megvalósított törekvések mennyire voltak komplexek és átfogók az egész cég működésére nézve; mennyiben segítik a cég hosszú távú fenntarthatósági stratégiáját; valamint tud-e a projekt mintául szolgálni más turisztikai szereplőknek a hosszú távú fenntartható stratégia kialakításában.

A Fenntarthatósági Díj szakmai díja mellett közönségdíj is elnyerhető olvasóink szavazatai alapján.

A közönségszavazásba jutott pályázatok:

  • Katica Tanya – projektfelelős: Handó János
  • Magyar Élelmiszerbank Egyesület – projektfelelős: Cseh Balázs
  • Natura Hill Zebegény – projektfelelős: Szilvási Mihály
  • StagLand Cabins – projektfelelős: Benkő Bianka

 

Nézze meg a közönségszavazásra bocsátott pályamunkák rövid bemutatkozó anyagát ezen az oldalon!

SZAVAZOK!   >>> Szavazni január 29-én éjfélig online lehet.

A pályázatról itt olvashat további részleteket.