Fényfestéssel a reményért Zermattban, magyar színekben a Matterhorn

Forrás: turizmus.com

 2020. április 27. 15:55

Március 24. óta, amikor is egész Európában szigorították az országok a koronavírus miatti intézkedéseket, A fény remény! szlogennel biztató üzeneteket, valamint egy-egy ország nemzeti lobogóját vetítették ki minden nap a Matterhorn csúcsára.

A Zermattban március 24. április 26. között zajló kampány alatt naponta világították meg a híres hegycsúcsot, a fényfestés fő üzenetei a remény és a szolidaritás voltak a koronavírus okozta súlyos válságban. Ezzel a gesztussal együttérzésüket szerették volna kifejezni az egyes országok felé, valamint köszönetet mondani különösen az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, továbbá a rendőröknek, katonaságnak, tűzoltóságnak.

Magyar trikolórban a Matterhorn

Fotó: Michael Portmann, © Light Art by Gerry Hofstetter

A kanton a kormánynak is köszönetet mondott, amiért gyors és hatékony lépéseket tett az egyes ágazatok túléléséért, hogy azok legyőzhessék a gazdasági válságot.

A fényfestésben Magyarország is szerepelt, április 24-én néhány órára piros-fehér-zöld színbe öltözött Svájc ikonikus és rendkívül látványos hegycsúcsa.

A szervezők kommentárként ezt írták: sok magyar dolgozik Svájcban, és ezen belül Zermattban is. A Matterhorn megvilágítása legyen a magyarok számára is a remény és a kitartás szimbóluma.