Fényfestés a Városháza homlokzatán – művészek reagálnak az ukrajnai helyzetre

Forrás: turizmus.com

 2022. március 18. 13:31

Magyar kezdeményezésre valósul meg egyszerre több mint két tucatnyi világvárosban – Budapesttől New Yorkig és Párizstól Hiroshimáig – az a különleges szabadtéri vetítéssorozat, amely a béke és a szolidaritás erejét mutatja be.

Az „Enlightenment” vetítéssorozat idei nemzetközi pályázatra eddig 35 pályamű érkezett, a csatlakozó városok és helyszínek köre pedig egyre bővül. Az elkészült alkotásokat végül egy filmmé fűzik össze, és ezt vetítik le március harmadik hétvégéjén a világ számos nagyvárosában – közölte a Főpolgármesteri Hivatalal.

A látványos vetítés különlegessége még, hogy „épület mappingként” minden helyszínen egy-egy középületen jelenik meg nagy méretben kivetített formában. Budapesten ez a Városháza épületének a Kiskörút (Városháza park) felőli homlokzata lesz. Március 19-én, szombaton az esti órákban (20-24 óra között) a Deák téren élőben lehet megnézni az egyedülálló és csak most látható alkotást.

 

A nemzetközi összefogással elkészített film látható lesz többek között Seattle-ben, Melbourne-ben, Budapesten, Prágában, Berlinben, Los Angelesben, Costa Ricán, New Yorkban, Adelaide-ben, Lisszabonban, Rómában, Portóban, Monzában, Bukarestben, Norvégiában, Bristolban, Sopotban, Párizsban, Tokióban, Hirosimában, Nagaszakiban, Mexikóban.