Élménycsomagokat is árulnak a 2022-es budapesti kézilabda Eb-re

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. január 13. 18:53

Szerdán elindult a jegyértékesítés a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire.

Bíró Szabolcs, a szervezőbizottság vezetője az Eurohandball 2022 Nonprofit Kft. szerdai online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy napijegyekkel, családi jegyekkel és bérletekkel is készülnek, első körben pedig a nyitónapi napijegy, a budapesti csoportbérlet, a Budapest Aréna-bérlet és a Final Weekend-bérlet nevű belépők váltak elérhetővé, illetve az élménycsomagok értékesítése is elkezdődött.

A nyitónapra – az extra programokkal – már 7900 forinttól lehet normál, 5900 forinttól családi jegyet vásárolni. A budapesti csoportkör bérletének ára 20 900 forinttól indul.

A belépés 3 éves korig és a mozgássérültek számára ingyenes lesz, a 4-18 év közöttiek és a 65 éven felüliek pedig 25 százalékos kedvezményt kapnak.

Európa legnagyobb kézilabda-arénája épül a Népligetnél (látványterv). Húszezer férőhelyes lesz

Fotó: Facebook / Kocsis Máté

A következő szakaszban lehet majd jegyeket és bérleteket venni a többi magyarországi helyszínre, és a budapesti középdöntőre is.

A 24 csapatos kontinensviadal 2022. január 13-án kezdődik és 30-án ér véget. Öt helyszínen – Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban – 65 mérkőzésre kerül sor a 18 nap alatt.

A nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza, az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik.

Jegyvásárlásra a watchgamesseemore.com honlapon és az okostelefonos alkalmazásban van lehetőség. A szervezők az alkalmazást tekintik legfőbb kommunikációs felületüknek, és a torna ideje alatt "digitális útlevélként" lehet majd használni.

 

Élmények a középpontban

Bíró Szabolcs hangsúlyozta, az eddigiekhez képest teljesen más jellegű, más típusú Európa-bajnokságot szeretnének szervezni, amely során inkább az élmények vannak a középpontban, nem csak a szigorúan vett sport.

A Watch Games – See more koncepció lényege, azon túl, hogy mérkőzéseket néz valaki, sokkal többet láthat majd Magyarországból.

Vannak albrendjeik is, így a Feel more a koncertekkel, bulikkal kapcsolatos programokat fogja össze, a Taste more a gasztronómiai ajánlatokra, a Spot more a városnéző és felfedező programokra, míg a Chill more a rekreációs lehetőségekre utal. A Do more brand üzenete pedig a környezettudatos gondolkodás.

A napijegyek mellett elérhetőek az úgynevezett hospitality jegyek is, amelyek a legjobb kilátást biztosító helyekkel, catering szolgáltatással és meglepetés ajándékkal várják a szurkolókat.

Nem csak szurkolásról, hanem élményekről és szórakozásról is szól majd a jövő januári Eb (látványterv)

Fotó: Facebook / Kocsis Máté

"Az élménycsomagokkal a szurkoló minden olyan élményt és szórakozási, pihenési és kikapcsolódási lehetőséget megkap, amit a nálunk töltött időszak alatt átélhet. Egyetlen vásárlással megválthatja a programját, ráadásul az applikáció segítségével ezeket a szolgáltatásokat egyszerűen igénybe tudja venni" – mondta Bíró Szabolcs.

Az összetett élménycsomagok, amelyeket a csoportkörre, a középdöntőre és a döntő szakaszra is meg lehet vásárolni, a két vagy három napijegyen és egyedi ajándéktárgyon túl éttermi, múzeumi, koncert- és fürdőbelépőket, valamint díjmentes tömegközlekedési lehetőséget tartalmaznak.

A szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy az eseményt körülvevő fesztivál keretein belül sajátmárkás termékek és szolgáltatások is elérhetővé válnak.

A magyarországi helyszínek kapcsán Bíró kifejtette, a debreceni Főnix Csarnok komplett "ráncfelvarráson" esik át, Szegeden egy teljesen új aréna épül, Budapesten pedig az új multifunkcionális aréna teljes váza már készen van, amit reményei szerint novemberben már birtokba vehetnek a sportolók.