Fesztivál és vitorlásverseny hozza el a tavaszt Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2023. március 06. 11:05

Március 11-én rendezik meg a VII. Tavaszi Regatta vitorlásversenyt és a Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválját Balatonlellén.

A Tavaszi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomása, ezt megelőzően a Mikulás Regattán, a Szilveszteri Regattán és a Farsangi Regattán mérték össze tudásukat azok a hajósok, akik szerint a Balaton egész évben élvezettel hajózható – értesült lapunk a Hello Balatonlelle Egyesülettől.

Az idei sorozat eddig is rendkívüli izgalmakat hozott: a tavalyi év utolsó napján jubilált a téli vitorlás versenyzés a Balatonon a X. Szilveszteri Regattával, az idei februári farsangi regattán pedig a mezőnynek jégtáblák között kellett megküzdeniük egymással és az időjárással.

Új fesztivállal, és a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó versenyével köszöntik a tavaszt Balatonlellén

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület

 

Szintén március 11-én a BL YachtClub kikötőjében a parton első alkalommal rendezik meg a Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválját. Egy helyen egy időben több mint öt étterem fogja füstben sült remekeit elkészíteni, miközben több borásszal találkozhat az, aki szereti a balatoni borokat.

Az ételkínálatban lesz malac, marha, kacsa, pisztráng, lazac, sőt még liba is. A borok közül a könnyed fehérektől kezdve a testes vörösig mindent megtalálnak majd az érdeklődők. "A füstölt ételeket nagyon kedvelik a vendégek, a füstölt pisztráng nem csak külföldön, de Magyarországon is közkedvelt csemegének számít." mondta el Balogh Emese, az esemény öltletgazdája, aki egyben a régió legrégebben – 1961 óta – üzemelő halsütőjének tulajdonosa is.

A tavasz további része is tartogat programokat, április 22-én folytatódik a  Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai fesztivál a balatonlellei Kishegyen, ahol számos étterem, borászat és cukrászda kínálata mellett kézműves vásár és vezetett túrák várják az odalátogatókat.