Fesztiválhangulattal csábít nyáron Szerbia

 2011. június 01. 23:35

Déli szomszédunk idegenforgalmi kínálatát prezentálták június 1-jén Szerbia, valamint Belgrád Idegenforgalmi Szervezetének képviselői az ország Budapesti nagykövetségén. A sajtótájékoztatót megtisztelte jelenlétével Szerbia nagykövete is, aki országa magyarok számára is kiváló ár-érték arányára hívta fel a figyelmet.

Az ország nemzeti marketingszervezete kiemelt témája a fesztiválnyár: augusztusban zajló kiemelt nagyrendezvényeik önálló weboldalt is kaptak: www.soundsOfSummer.serbia.travel
Elsőként Kristina Kujundzic, a szerb nemzeti marketingszervezet tanácsosa mutatta be déli szomszédunk honfitársaink érdeklődésére számot tartó kínálatát. Belgrád felkeresésén kívül a marketingszervezet különösen a szerbiai kulturális és aktív turisztikai lehetőségeket kívánja a magyarok figyelmébe ajánlani. Az örökségturistákat a római emlékek és hegyi kolostorok mellett a sok magyar történelmi vonatkozást tartogató Várak útja fogadja a Duna-mentén Péterváradtól Galambócon, Szendrőn át a Kladovónál fekvő Fetislamig, melyet az iszlám kapujának is neveznek. A kortárs művészetek kedvelőit a Duna Art-út, az aktivitásokra vágyókat a szintén a folyam mentén vezető Euro Velo 6-os kerékpárkorridor várja, melynek szerbiai szakasza 667 km hosszú. A bátrabbaknak a Drina softrafting túráin korbácsolhatják feljebb adrenalinszintjüket, vagy épp tavi vitorlázásnak szentelhetik magukat.
Szerbia Idegenforgalmi Szervezete különösen az idei fesztiválokra hívta fel a figyelmet. Idei TOP 20 nagyrendezvényükből különösen a Szigethez hasonló, idén július 7-10. között zajló újvidéki EXIT-et (www.exitfest.org ), valamint az augusztusban zajló három megarendezvényt promótálják: a Trombitafesztivált Gucában (augusztus 8-14., www.gucasabor.com ), a nisi Nisvill Nemzetközi Dzsesszfesztivált (augusztus 11-14., www.nisville.com) és a Belgrádi Sörfesztivált (augusztus 7-21., www.belgradebeerfest.com ), melyek közül a két utóbbi 8-900 ezer látogatót vonz évről-évre.