Fesztiválközponttá fejlesztik a CsabaParkot

Forrás: MTI

 2017. január 04. 12:29

Több mint 6,5 milliárd forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) Békéscsaba tavaly. Az EU-forrásból egyebek között megvalósul a belvárosi rehabilitáció harmadik üteme, fejlesztik a CsabaParkot és átépítik a Munkácsy Múzeumot.

Egymilliárd forintot nyert Békéscsaba a belvárosi rehabilitáció harmadik ütemének megvalósítására, a fejlesztés során felújítanak több teret, növelik a zöldfelületeket, rendezik az Élővíz-csatorna partját, felújítják az utcabútorokat.

Ugyancsak egymilliárd forintból valósulhat meg a CsabaPark fejlesztésének második üteme, amely révén a létesítmény elnyerheti fesztiválközponti funkcióját, épül egyebek mellett kolbász-, bor- és pálinkamúzeum a területen.

Opauszki Zoltán városfejlesztési tanácsadó elmondta: több mint 1,1 milliárd forintot nyert el a békési megyeszékhely munkaerő-piacának bővítésére, a foglalkoztatás fejlesztésére.

CsabaPark

CsabaPark

 

766 millió forintból korszerűsítenek négy iskolát és 218 millióból három óvodát a városban. 813 millió forintból 4,5 kilométeren három új szakasszal bővül Békéscsaba kerékpárút-hálózata, 250 millióból pedig három utcában építenek kerékpárutat és valósítanak meg útkorszerűsítést.

A városi piac - amely a Modern városok programban is szerepel - 740 millió forintból újulhat meg, a TOP-ból az elárusítótér lefedését, hőszigetelését, nyílászárócseréjét, valamint akadálymenetesítését valósítják meg.

Megújul, 350 millió forintból a jaminai egészségház, a Munkácsy Mihály Múzeum átépítésére, új kiállító- és közösségi fogadótér kialakítására 200 millió forintot nyert el a város.

A munkálatok a közbeszerzési eljárások lefolytatása után idén indulnak, döntő többségük 2018-ban fejeződik be.