Fesztivállal ünnepli a főváros, hogy visszakapta az M3-as metrót

Forrás: turizmus.com

 2023. június 05. 12:31

Kétnapos rendezvényt szervez a főváros június közepén az M3-as metró felújított állomásain.

Nemcsak Budapest városegyesítésének 150. évfordulóját ünnepli idén a főváros. Öt év felújítás után, 2023. május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a budapesti kék, azaz M3-as metró.

A sok pótlóbuszos-átszállós kényelmetlenség végére Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében egy különleges, föld alatti fesztivál tesz pontot június 15-én és 16-án egy koncertekből, színházi produkciókból és stand-up performanszokból álló rendezvénysorozattal a frissen átadott hármas metró kiemelt állomásain.

Zenei fronton többek között a NEO zenekar, a Soharóza imprókórus és a Galactic Jackson várja fellépésekkel az utasokat. A színházrajongó városlakók semmiképpen se hagyják ki a Momentán Társulat improvizatív előadását, a mindig késésben lévők pedig nyerhetnek majd néhány percet, ha a Kálvin téren lépcsőzés helyett a gyorscsúszdát választják.

A felújított M3-as metró vonalán a városlakók idén júniusban a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban számíthatnak szokatlan élményekre. “Menni jöttél, de maradni fogsz!” – hirdeti a kihagyhatatlan programokat és élményeket a Metrófesztivál városszerte a plakátokon és az online térben is.

 

Faix Csaba, a rendezvényt kitaláló és lebonyolító Budapest Brand nZrt. vezetője elmondta: “Az, hogy a régóta nehézkesen használható metróvonal most teljes erővel tér vissza, mindenképpen megünneplendő. Szertartásszerű és vontatott beszédek helyett egy méltó és rendhagyó nyitórendezvényt álmodtunk meg a budapestieknek, hiszen a felújítás öt éve alatt tanúsított türelmükkel rászolgáltak egy-két különlegességre. A metró egyébként is kiemelten fontos alkotóeleme az idén 150 éves születésnapját ünneplő Budapestnek, hiszen közel 500.000 utas használja nap mint nap. A fesztivál éppen ezért lesz sokszínű: azoknak is érdekes, akik popzenét fogyasztanak, de azoknak is, akiknek a színház jelenti a kikapcsolódást. Igényes és színvonalas esemény lesz, melyre minden budapestit és Budapestre látogatót szívesen várunk!”

A Metrófesztivált a BKV-val szoros együttműködésben szervezik, hogy a szórakoztató és olykor meglepő programok semmiképpen se jelentsenek kényelmetlenséget a munkába, iskolába vagy már hazafelé igyekvő utasoknak.

A június 15-16. között szervezett rendezvényről további információkat a Budapest Városháza hivatalos kommunikációs csatornáin és a Facebook-eseményből tudhatunk meg.

A teljes program:

Nagyvárad tér – NEO, Jazzbois, Galactic Jackson, Stinky Bugs, Lelle, Quixotic

Corvin-negyed – Metroast metrókibeszélő közvígjáték, a Stand-up Budapest műsora

Kálvin tér – aluljáró-játszótér és gyorscsúszda

Deák Ferenc tér – a RadioCafé élő rádióműsora és a Nemadomfel alapítvány kávézója

Arany János utca – Független színházak produkciója, színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár színház

Nyugati pályaudvar – a Soharóza, a Budapest Ballet Grand Prix műsora és Barabás Lőrinc

Lehel tér – Metrótörténeti kiállítás, bárzongoristák

 

Borítókép: a Nagyvárad téri megújult megálló / MTI, Mónus Márton