Fesztiválok Máltán, a jazz és az alkotás jegyében

Forrás: turizmus.com

 2015. június 04. 10:08

Július 16-19. között Jazz Fesztivált rendeznek Máltán, július 10 - augusztus 3. között pedig az alkotásé lesz a főszerep Máltán.

Minden eddiginél hosszabb a fellépő világsztárok listája Máltai Jazzfesztiválon, köztük több nemes Grammy díjas előadó (Chucho Valdes, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Dave Holland és Kurt Elling). Az idén 25. alkalommal megrendezett jubileumi Jazz fesztivál épp ezért a szokásostól eltérően 4 napos lesz, kiegészülve egy Brit Nemzetközösségi Jazz Nappal. Utóbbin olyan sztárok lépnek színpadra, mint az Egyesült Királyságból érkező szaxofonos Soweto Kinch vagy a kameruni származású, de Párizsban és New Yorkban is kedvelt Jazz-Rap guru Richard Bona.

Történetének egy évtizede során a Malta Arts Festival mindig elkápráztatta közönségét színvonalas kulturális programegyvelegével. Zenei virtuózok, Shakespeare-i drámák, meghökkentő vizuális installációk és lélegzetelállító táncbemutatók sora váltja egymást minden évben a Fesztivál színpadán, nem csoda, ha a rendezvény Málta kulturális eseménynaptárának egyik legszínesebb programjává nőtte ki magát. A nemzetközi sztár fellépők mellett hazai, máltai tehetségek is bemutatkozhatnak a nagyközönségnek.