Fiatalok fejlesztenek egy komplett kínai megyét

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 28. 15:02

A közelmúltban találkozott Santung tartományban két szervezet, a Nemzetközi Innovációs Szövetség és az Ifjúsági Vállalkozók Fóruma Dong'e megye fejlesztése kapcsán.
Az esemény konstruktív és élénk légkörben zajlott. A fiatal vállalkozók sok ötlettel álltak elő a megye lehetséges fejlődési irányaival kapcsolatban.

Az utóbbi időben több száz főiskolai hallgató segítségével indítottak programokat komoly professzorok bekapcsolásával. 14 főiskolát és egyetemet vontak be a párbeszédbe, köztük tehetséges fiatal oktatókat is. Létrehoztak kutatási programokat is a legkülönbözőbb területeken. Ilyen volt például a Sárga-folyó Nemzeti Stratégiája, a vidék revitalizációja, az alulról építkező kormányzás, valamint az urbanizáció új irányainak a kérdésköre. Ezek összességét állítják Dong'e megye fejlesztésének szolgálatába.

Az esemény konstruktív és élénk légkörben zajlott

Fotó: silkroadhungary.hu

A fiatalokat az vonzotta a projektbe, hogy szorosan részt vehettek egy konkrét régiónak a fejlesztésében. Mint a legdinamikusabb és legkreatívabb csoport, együtt rezonálhattak a megyével, közvetlen hatást gyakorolhattak rá. Egy fiatalságbarát régiót hoznak létre együtt. A Sárga-folyó medencéjét minőségileg fejlesztik alacsony szén-dioxid-kibocsátással és a zöldszempontok maximális figyelembevételével. A kísérleti fejlesztés minden aspektusában figyel a fiatalság igényeire. Tulajdonképpen rájuk szabja a térséget.

(X)